zondag 23 januari 2022

Ook professor Mattias Desmet demonstreert vandaag in Brussel: ‘Het nieuwe normaal is absurditeit ten top’


desmet
Foto: Mattias Desmet (False PosiTV - Global Podcast CC BY 3.0)

Ook professor Mattias Desmet demonstreert vandaag in Brussel: ‘Het nieuwe normaal is absurditeit ten top’

Vandaag demonstreren mensen in Brussel tegen de coronamaatregelen. De organisatoren verwachten 100.000 deelnemers. Ook klinisch psycholoog Mattias Desmet is aanwezig in de Belgische hoofdstad, laat hij weten via social media.

Hij zegt dat hij voor het eerst in zijn leven gaat betogen. “Of moet ik ‘demonstreren’ zeggen. Of misschien nog beter: ik ga verbinden met mensen die met mij een bepaalde intuïtie delen,” schrijft hij.

“Het nieuwe normaal is niet normaal, het is absurditeit ten top,” zegt Desmet, die als professor verbonden is aan de Universiteit Gent. Hij vindt dat het nieuwe normaal niet noodzakelijk een technocratisch-transhumanistisch nieuw normaal moet zijn.

We laten niet toe dat men onze menselijkheid afneemt

“Er zijn andere manieren om het oude normaal te boven te komen dan de ‘grootschalige menshouderij’ met opgedrongen vaccinatieprogramma’s en half verdoken social credit systemen,” benadrukt hij.

Er is een nieuw normaal mogelijk waarin het belang van oprecht spreken erkend wordt, in tegenstelling tot vormen van spreken waarvan iedereen voelt dat ze in het beste geval voortkomen uit angst en kleinmenselijkheid, en in het slechtste geval ronduit hol en bedrieglijk zijn, instrumenten van manipulatie en misleiding, aldus Desmet.

Men kan ons inkomen afnemen, men kan ons de toegang tot van alles en nog wat verbieden, men kan ons zelf nog meer ontnemen, maar we gaan niet toelaten dat men onze menselijkheid afneemt, zegt Desmet.

Het is hard nodig

Ook veel andere mensen laten weten dat ze erbij zijn in Brussel. “Ik ben hier in Brussel om straks te demonstreren tegen QR-codes, tegen digital ID, tegen beperkende maatregelen maar vooral: voor onze vrijheid. Het is hard nodig,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Journalist Annelies Strikkers voegt toe: “Gisteren aangekomen in Brussel. ‘s Avonds diner op een terras, terwijl ik de één na de andere gast naar binnen zag gaan met de QR-code gereed. Een nare aanblik. Ons werd de toegang naar binnen ontzegd. Onder andere daarom sta ik vandaag bij de demo in Brussel. See you!”

“I will be there,” twittert politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...