maandag 21 februari 2022

Politiepaarden vertrappen demonstranten bij protest Freedom Convoy in Ottawa

 

https://torontosun.com/news/local-news/warmington-police-horses-trample-demonstrators-at-freedom-convoy-protest-in-ottawa

Auteur van het artikel:  Joe Warmington

Publicatiedatum:  18 feb 2022  •  1514 Opmerkingen

Artikel inhoud

Blijkt dat het blijvende beeld van het Vrijheidskonvooi-protest op Parliament Hill geen springkastelen zullen zijn, maar dat van een vrouw met een rollator die wordt vertrapt door een politiepaard.


https://torontosun.com/news/local-news/warmington-police-horses-trample-demonstrators-at-freedom-convoy-protest-in-ottawa

Het geweld waarover de premier zijn bezorgdheid heeft geuit tijdens het drie weken durende protest in Ottawa, ontvouwde zich pas toen Justin Trudeau's Emergencies Act-politieleger werd gestuurd om de menigte uiteen te drijven.

De drie grote incidenten vrijdag, onder een vorm van staat van beleg, waren grotesk.

Video van Toronto Police Mounted Unit-agenten die de menigte bestormen en ten minste één paard dat meerdere mensen vertrapt - waaronder een oudere vrouw met een rollator - was verontrustend.

           LINK: https://twitter.com/i/status/1494823238626869251

Maar dat was niet het enige verontrustende incident.

Een ander zag hoe een demonstrant achter een politielinie herhaaldelijk werd ingeslagen met een officiersgeweer.

En konvooi-organisator Benjamin Dichter vertelde ook aan de Toronto Sun "een van de chauffeurs had zijn vrachtwagenruiten ingeslagen door de politie van Ottawa (met) getrokken geweren en (hij werd) met geweld uit zijn voertuig gesleept."


                     LINK: https://twitter.com/i/status/1494744784795484161


Het is ironisch als je terugdenkt aan drie weken geleden.

"Natuurlijk maak ik me zorgen", vertelde Trudeau op 28 januari aan The Canadian Press. "Een aantal mensen is daar zonder te willen aanzetten tot geweld, maar er zal, zoals we hebben gehoord, een kleine groep mensen zijn. daarbinnen die een bedreiging vormen voor zichzelf, voor elkaar, voor de Canadezen.”

Maar in plaats van geweld waren er springkastelen, bubbelbaden, pannenkoekenontbijten, varkensgebraad, weghockeywedstrijden, dans- en vuurwerkshows.


Terwijl Trudeau probeerde de online berichten van een Swastika en Confederate-vlag op de vrachtwagenchauffeurs te spelden, brachten ze een kraan mee om de Canadese vlag te hijsen en zongen ze elke dag O Canada. Ze droegen absoluut hun welkom terwijl ze het parlementaire district van Ottawa verstopten, geen maskers droegen en overmatig toeterden.

Maar ze veroorzaakten geen geweld.

Dus waarom de zware hand in hun missie om de stad terug te winnen? Dat is de vraag die de politie van Ottawa, de premier, premier Doug Ford en de burgemeester van Ottawa, Jim Watson, moeten beantwoorden.

Ik heb gevraagd naar de namen en omstandigheden van de mensen die vertrapt zijn, de persoon die met het geweer is geslagen en ook de man die naar verluidt onder schot zou zijn gearresteerd nadat zijn vrachtwagenruiten waren ingeslagen.

De politie van Ottawa heeft vrijdag getweet dat er geen demonstranten zijn of dat de politie ernstig gewond is geraakt.

Het heeft er vrijdag misschien uitgezien als een politiestaat. Maar het is er niet een. Dat gezegd hebbende, had de regering van Trudeau al obsceen brutaal geweld gebruikt door de Canadese banken te vervangen door de rekeningen van demonstranten te bevriezen en door te dreigen hun vergunningen en verzekeringen op te zeggen en zelfs hun huisdieren en kinderen weg te nemen.

Het maakt niet uit hoe het uiteindelijk draait, een meerderheid van deze demonstranten wilde gewoon geen vaccin nemen, parkeerden illegaal, toeterden en waren ongehoorzaam aan Trudeau. Het is geen reden genoeg om ze pijn te doen.


https://torontosun.com/news/local-news/warmington-police-horses-trample-demonstrators-at-freedom-convoy-protest-in-ottawa

Dit was niet ISIS daarbuiten. Het waren Canadezen met charterrechten. Maar de retoriek werd door Trudeau aangewakkerd alsof het een terreurcel was die de Canadese democratie in gevaar bracht.

Misschien wel het ergste dat vrijdag gebeurde, was het feit dat het geplande debat in het Lagerhuis om zogenaamde veiligheidsredenen werd uitgesteld, ook al zijn er de afgelopen twee jaar veel online debatten geweest tijdens de pandemie.

"Ik ben verontrust en bedroefd door wat we vandaag in Ottawa zien", tweette oppositieleider Candice Bergen, conservatieve interim-leider. “Deze situatie is gecreëerd door de premier en zijn wens om de Canadezen te verdelen.”


Trudeau moet worden gevraagd te antwoorden waarom het nodig was om het front van het parlement er vrijdag uit te laten zien als een burgeroorlog.

Het is waar dat de demonstranten hinderlijk waren, maar zij waren niet gewelddadig.

jwarmington@postmedia.com

Op Twitter: @joe_warmington



Deze afbeelding is afkomstig van The Gateway Pundit en toont een ontmoeting van Chrystia Freeland met Justin Trudeau en George Soros tijdens een bijeenkomst van het World Economic Forum. (Het WEF is de organisatie die moderne 'nazi's' traint in fascisme en dictatoriale controle. Trudeau is ook afgestudeerd aan de WEF-opleiding.).  

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...