zondag 6 maart 2022

Home/Buitenland/Canadese journalist: dit was voor Rusland het moment dat de maat vol was


Na de staatsgreep in 2014 kwamen rechtsextremistische en neonazistische groepen aan de macht in Oekraïne. Vervolgens werd het Oekraïense volk acht jaar lang onderdrukt. Hetzelfde lot viel kritische journalisten ten deel. Dat zei de Canadese journalist en schrijver Eva Bartlett op het onafhankelijke nieuwskanaal Ickonic.

Daarnaast worden de inwoners van Donbass al acht jaar gebombardeerd. Zij waren getuige van de misdaden in Kiev en later in Odessa, waar tenminste 42 mensen levend werden verbrand. “Dit was een doelbewuste slachting en de Oekraïense autoriteiten hebben nog altijd geen onderzoek ingesteld,” zei Bartlett.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onophoudelijk bestookt

De inwoners van Donbass wilden niet hetzelfde lot ondergaan en besloten zich af te splitsen. Sindsdien worden ze onophoudelijk bestookt door het Oekraïense leger, waar ook neonazibataljons bij zijn aangesloten, zei ze.

“Dit is al acht jaar gaande,” benadrukte Bartlett. “Het Westen heeft de duizenden burgerslachtoffers in Donbass niet veroordeeld.”

Maat vol

Voor Rusland is de maat vol, zei de journalist. Ze voegde toe dat Rusland jarenlang heeft gepleit voor een diplomatieke oplossing. “Het land kwam met een voorstel om Oekraïne te denazificeren, maar dat werd gedwarsboomd door de Verenigde Staten en Oekraïne.”

“Het Westen steunt de neonazi’s in Oekraïne,” aldus Bartlett, die eerder tijdens een persconferentie bij de VN de leugens over Syrië ontmaskerde. 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...