vrijdag 22 april 2022

‘Hij wil Europa slopen’: Gelekte stukken onthullen dat George Soros verkiezingen in heel Europa manipuleert

 


Op social media is momenteel hernieuwde aandacht voor documenten die in 2016 online zijn gezet en waaruit blijkt dat miljardair George Soros de verkiezingen in Europa en daarbuiten manipuleert. Onder andere Russia Today besteedde er aandacht aan. “Dus hierom is RT geblokt in de EU,” stelt Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD).

In 2016 braken hackers in bij organisaties van Soros en maakten ze meer dan 2500 documenten buit. Uit de stukken blijkt dat hij het politieke proces in Europa, Rusland en vele andere landen probeert te beïnvloeden.

Om kiezers te bereiken, financiert de Open Society Foundations van Soros lokale mediagroepen, journalisten, lobbygroepen en social mediaprojecten. Er ging onder andere 130.000 dollar naar EUobserver, een in Brussel gevestigde ‘onafhankelijke’ nieuws- en opiniewebsite die bericht over de EU en ontwikkelingen in de Europese politiek.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Sorosocratie

Tegelijkertijd financierde Soros projecten die mensen ervan moesten overtuigen dat Rusland de verkiezingen in Europese landen manipuleert, hoewel daar geen concreet bewijs voor was.

“Als hij het heeft over democratie, bedoelt hij Sorosocratie,” reageerde schrijver en politiek adviseur Llewellyn Rockwell, voorzitter van het Ludwig von Mises Instituut. “Hij wil Europa slopen. Dat is waarom hij voorstander is van open grenzen, zodat er grote aantallen mensen binnenkomen.”

Servië, Georgië, Oekraïne, Kirgizië

Soros wordt verantwoordelijk gehouden voor de volksopstand waarmee in 2000 de Servische president Slobodan Milosevic werd afgezet. De groep Otpor! (Servisch voor ‘verzet’) speelde een centrale rol in de staatsgreep en werd gefinancierd door Soros.

De miljardair wordt daarnaast gezien als de drijvende kracht achter de Rozenrevolutie in 2003 in Georgië, waarbij president Edoeard Sjevardnadze werd afgezet. De revolutie werd aangevoerd door de organisatie Kmara (Genoeg), die werd gefinancierd door Soros.

In 2004 vond in Oekraïne de Oranjerevolutie plaats. De betogers werden getraind door de International Renaissance Foundation (IRF), een Oekraïense ngo die is opgericht door Soros.

In 2005 vond in Kirgizië de Tulpenrevolutie plaats. Achter de volksopstand zat de Coalition for Democracy and Civil Society, gefinancierd door Soros.

Op één na machtigste persoon

De Oekraïense krant Vesti stelde in 2019 een lijst samen van de 100 meest invloedrijke figuren in Oekraïne. Soros blijkt de op één na machtigste persoon in Oekraïne te zijn, net achter president Zelenski.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...