zaterdag 14 mei 2022

Flinke oversterfte in april, (Nl.) maar nauwelijks coronadoden: ‘Ziet iemand die enorme olifant in de kamer staan?’


 Voor het eerst sinds eind 2021 zijn in april opvallend veel mensen overleden. In het grootste deel van april was er sprake van oversterfte, alleen in de laatste week niet.

Er stierven in april gemiddeld 350 meer mensen per week dan gebruikelijk. Het CBS beschikt nog niet over de gegevens waarmee de oorzaak van de sterftegolf kan worden vastgesteld. In april overleden vooral opvallend veel ouderen. Vorige maand overleden bijna 1300 meer 80-plussers dan verwacht.

In de eerste week van mei overleden naar schatting 3000 mensen. Dat zijn er iets minder dan in de week ervoor, maar nog altijd meer dan verwacht.

Megamammoet

In januari en februari lag de sterfte acht weken onder de verwachte sterfte, in maart nam de sterfte toe tot boven de verwachting. Die maand overleden wekelijks gemiddeld bijna 150 mensen meer dan verwacht, in april was dat opgelopen naar ruim 350, meldt het CBS.

“Ziet iemand toevallig die enorme olifant in de kamer staan of ben ik het alleen?” vraagt journalist Annelies Strikkers. Huisarts Els van Veen antwoordt: “Het is allang een megamammoet. Maar niks aan de hand, hoor. Komt door corona en griep hoorde ik vanochtend op het journaal.”

Vreemd

FVD-voorman Thierry Baudet reageert: “De hele maand april was er flinke oversterfte, maar nauwelijks ‘coronadoden’. Vreemd dat kartel en OMT toen niet in rep en roer waren en om ‘maatregelen’ gilden, want er gingen immers te veel mensen dood! Dat interesseert ze dus geen fluit.”




Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...