vrijdag 24 juni 2022

Limburgse huisarts riskeert 6 maanden cel omdat ze weigert mondmasker te dragen

 

       De Tongerse huisarts schreef eerder al doktersbriefjes tegen de mondmaskerplicht voor kinderen.  — ©  Filip Spoelders

Tongeren -  Coronakritische huisarts hangt 6 maanden cel boven hoofd: ‘Ongelofelijk’

De Tongerse huisarts Clo Cornelissen riskeert 6 maanden cel met uitstel omdat ze als arts weigerde een mondmasker te dragen tijdens de coronagolf. “Het beperkte mijn zuurstofinname”, klonk het.

Shauni Deferm

Woensdag 22 juni 2022 om 17:26 

De huisdokter kwam in beroep tegen een eerdere veroordeling in Tongeren voor dezelfde feiten, maar ook deze keer hield de procureur voet bij stuk door een celstraf van zes maanden met eventueel uitstel te vragen. De geldboete die wordt geëist kan oplopen tot 20.000 euro.

Clo Cornelissen kwam tijdens de coronapandemie wel vaker in opspraak door haar vastberaden standpunt over het dragen van een mondmasker. Volgens haar is het niet bewezen dat een mondmasker voldoende bescherming biedt tegen het virus. Ze vertelde woensdagochtend aan de Tongerse rechters zelfs dat het gezondheidsrisico’s met zich meebracht. “Tijdens de eerste golf heb ik altijd een FFP2 masker gedragen. Maar vanaf de tweede golf merkte ik dat zo’n masker mijn zuurstofinname beperkte. Ik kon ook minder vlot communiceren met mijn patiënten en mijn immuniteit daalde.”

Cornelissen is van mening dat je als mens het recht hebt om te kiezen om zelf immuniteit tegen corona op te bouwen. “Ik heb nu drie keer corona gehad en ik kan er nu tegen”, zo klonk het.

Schending van de mensenrechten

De vrouw is al langer strijdvaardig om dat standpunt uit te dragen als arts en kwam daarom al meermaals in de media. Zo kwam de dokter eerder al in opspraak toen er een klacht tegen haar werd ingediend omdat ze haar patiënten afraadde zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Eind 2021 belandde ze opnieuw in het midden van een storm toen bleek dat ze doktersbriefjes tegen de mondmaskerplicht voor kinderen uitschreef. “De aanleiding was een van mijn patiëntjes die na een uur met het mondmasker was flauwgevallen”, vertelde ze toen.

De raadsman van de dokteres vraagt dan ook de vrijspraak en wijst op het feit dat de opgelegde maatregelen door de regering disproportioneel waren.

Bovendien wees meester Verstraeten ook op het feit dat het verplicht dragen van een mondmasker een schending is van het Europees Verdrag voor de rechten van de Mens, meer bepaald een schending van de kledingvoorschriften. “Het beperkt uw privéleven”, zo klonk het. “Men moet kijken of deze maatregel effectief werkt en of er geen andere mogelijkheden zijn.”

Vonnis volgt op 14 juli.

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20220622_95589765


Coronakritische huisarts hangt 6 maanden cel boven hoofd: ‘Ongelofelijk’

Huisarts Clo Cornelissen uit het Belgische Tongeren riskeert zes maanden voorwaardelijke celstraf en een boete die kan oplopen tot 20.000 euro omdat ze als arts weigerde een mondkapje te dragen tijdens de ‘coronapandemie’.

Volgens Cornelissen is niet bewezen dat mondkapjes beschermen tegen het coronavirus. Ze zei in de rechtbank dat ze gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Tijdens de tweede ‘golf’ besloot de huisarts geen mondkapje te dragen omdat het haar zuurstofinname beperkte en haar immuniteit daalde.

De huisarts raadde haar patiënten af zich te laten vaccineren tegen corona. Eerder schreef ze in een brief die ze op Facebook had gezet: “Ik heb geen mondmasker meer gedragen toen het gebrek aan wetenschappelijk bewijs van het nut daarvan mij duidelijk werd. Ik heb niet meegedaan aan paniekzaaierij. Ik heb mensen opgeroepen buiten samen te komen en te sporten. Ik heb patiënten niet onder druk gezet een experimenteel geneesmiddel te laten inspuiten. Ik heb mijn patiënten laten beslissen over hun eigen lichamelijke integriteit.”

Lachend naar je eigen executie

Volgens de Orde der artsen is de huisarts ‘gevaarlijk’. “Ben ik gevaarlijk? Daarop kan ik maar één antwoord geven: ik heb tot op heden niet één Covid-patiënt in het ziekenhuis moeten laten opnemen. Ik heb niet één overlijden na een coronavirusbesmetting te betreuren.”

De huisarts krijgt veel bijval. Zo zegt neuroloog Jan Bonte: “Ongelofelijk. Ik zou tegen die pipo van een rechter zeggen dat hij in het vervolg zelf maar patiënten gaat zien.”

Raadslid Bart De Meulenaer voegt toe: “En als je dán nog niet doorhebt dat er iets héél erg fout aan de gang is, dan ga je ooit lachend naar je eigen executie.”

Duidelijk waar de prioriteiten van deze overheid liggen

“We leven in een land waar er celstraffen staan op het hebben van gezond verstand. China? Noord-Korea? Als we nog langer blijven conformeren, moeten we binnenkort niet meer onderdoen,” reageert Sarah Melis, woordvoerder van Samen voor Vrijheid.

“Een mondmaskerloze arts met gezond verstand riskeert zes maanden cel. In hetzelfde land: kinderarts in bezit van kinderporno lieten ze verder werken omdat hij het toegaf. Duidelijk waar de prioriteiten van deze overheid liggen, en het is niet bij de kinderen, wel bij meer controle,” stelt Melis.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...