zondag 17 juli 2022

‘Ongekende aantallen’ dode baby’s gaan rechtstreeks van ziekenhuis naar crematorium: ‘Er is iets heel erg mis’

 


Begrafenisondernemer John O’Looney uit de Engelse stad Milton Keynes hoort van collega’s dat er op dit moment heel veel baby’s sterven. Hij spreekt van ‘ongekende aantallen’.

Eén van zijn collega’s, Wesley, liet eerder weten dat er zoveel baby’s sterven dat de lichaampjes worden bewaard in koelcellen die bedoeld zijn voor volwassenen. O’Looney vroeg zich af waarom zijn telefoon niet roodgloeiend staat. Bij hem hebben zich in ieder geval nog geen ouders gemeld, zei hij in gesprek met Maria Zeee.

Nog nooit eerder gebeurd

Vorige week ging hij naar het crematorium, waar op het informatiebord de namen stonden van baby’s die waren overleden. Opmerkelijk genoeg stond het Milton Keynes University Hospital in alle gevallen vermeld als de begrafenisondernemer. “Dat is voor zover ik weet nog nooit eerder gebeurd.”

Het wordt stilgehouden

O’Looney sprak een medewerker van het crematorium en die zei dat ze rechtstreeks van het ziekenhuis naar het crematorium gaan. Er komt dus geen begrafenisondernemer meer aan te pas. “Het wordt stilgehouden.”

Iets heel erg mis

Hij zei verder dat de dode baby’s per zes of acht worden binnengebracht. “De rillingen lopen over mijn rug bij die aantallen. Jaren geleden kwamen er één, twee of drie per maand binnen. Normaal gesproken sterven er bijna geen baby’s. Dus als ze per zes of acht worden binnengebracht, is er iets heel erg mis.”



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...