zondag 31 juli 2022

Wat is de bedoeling achter Tristate City?

 

blckbx items: Wat is de bedoeling achter Tristate City?

BLCKBX Published July 19, 2022 6,128 Views

Video link on Rumble: https://rumble.com/v1cet31-20220715-blckbx-today-tristatecity.html

Er is de laatste tijd veel te doen om het zogenaamde Tristate City-project. Maar wat zijn precies de plannen voor deze beoogde megastad?

Het idee voor dit ambitieuze project komt uit de koker van Peter Savelberg. Hij ziet Zuid-Nederland, Vlaanderen en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen het liefst opgaan in één groot verstedelijkt netwerk. Maar waarom? Wij maakten een korte uitlegvideo die zijn plannen verduidelijkt.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 15 juli 2022, waarin het Tristate City-project uitgebreid wordt besproken door redacteur Bas Reijnierse, publicist Sietske Bergsma en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker:

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-15

blckbx today: Tristate City | Een-tweetjes tussen media en politiek | Burger betaalt 'groene' handel

BLCKBX Published July 18, 2022 5,997 Views


Video Link on Rumble: https://rumble.com/v1cpk2r-20220715-blckbx-today.html

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #59 van vrijdag 15 juli 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-15

Vrijdag 15 juli 2022


- Vanavond staat Tristate City centraal: het ambitieuze project dat Nederland, Vlaanderen en het Duitse Noordrijn Westfalen moet laten omvormen tot een megastad. Wat behelst dit project nu echt? Wij spraken o.a. met Peter Savelberg, de bedenker hiervan die liever uit de media blijft.

- De bommelding bij het provinciehuis in Leeuwarden liet zien hoe media wel vol begrip is voor ambtenaren, maar dat amper toont voor de boeren. Het laat wederom zien hoe de kloof tussen overheid, media en burgers toeneemt. Sietske Bergsma legt uit hoe dit spel van beeldvorming wordt gespeeld.

- Maar liefst 12 miljard euro wordt via de Nederlandse Waterschapsbank uitgeleend aan publieke instellingen, voor klimaatpolitiek. De publieke bank stort zich zelfs nu in de handel van 'groene' financiële producten op de Amerikaanse NASDAQ-beurs.

- Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Desk: publicist Sietske Bergsma, wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-15 





Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...