vrijdag 19 augustus 2022

Medici noemen Britse oversterftecijfers ‘zeer zorgwekkend’ en ‘angstaanjagend’

 

Er sterven op dit moment mogelijk meer mensen aan de effecten van de lockdown dan aan corona, schrijft de Britse Daily Telegraph.

Uit cijfers van statistiekbureau ONS blijkt dat in Engeland en Wales elke week 1000 mensen meer dan verwacht overlijden als gevolg van aandoeningen die niets te maken hebben met corona, waaronder beroertes en hartaanvallen. De oversterfte ligt 14,4 procent hoger dan het vijfjaargemiddelde.

Het Britse ministerie van Volksgezondheid heeft een onderzoek ingesteld naar de cijfers. Er wordt gesproken van een ‘stille gezondheidscrisis’. Medici noemen de cijfers ‘zeer zorgwekkend’ en ‘angstaanjagend’.

Toename van het aantal beroertes

“Grote krant in Engeland wordt wakker: ‘Gevreesd wordt dat lockdown meer mensen doodt dan Covid’. En: ‘We zien al een tijdje een toename van het aantal beroertes’,” vat FVD-leider Thierry Baudet samen. Hij vraagt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk: “Iets voor jou om op te pakken?”

Neuroloog Jan Bonte richt zich tot OMT-leden Marion Koopmans en Marc Bonten: “Jullie als integere wetenschappers, altijd handelend vanuit de beste wetenschappelijke inzichten. Graag jullie commentaar.”

“Overigens mag hier vanzelfsprekend vaccinatie als mogelijk bijdragende factor absoluut niet genoemd worden. Maar dat was al duidelijk, toch?” zegt Bonte sarcastisch.

Hoe zou dat komen?

“In het Verenigd Koninkrijk in de reguliere media: lockdowns richtten meer schade aan dan zij hebben voorkomen, met juist méér overlijdens. En tja, er is ook nu nog veel oversterfte. Hoe zou dat komen?” vraagt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

De Britse cardioloog Aseem Malhotra merkt op: “Er lijkt in dit artikel iets te ontbreken wat ook kan bijdragen. Enig idee?”


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...