zondag 23 oktober 2022

Uitvaartondernemers en balsemers in binnen- en buitenland beginnen raadselachtig patroon te herkennen


Al anderhalf jaar schrijft specialist postmortale zorg Edwin Spieard dat mensen die plotseling overlijden binnen twee dagen sterk verkleurd en gezwollen zijn. “Gelukkig beginnen nu ook andere uitvaartondernemers een patroon te herkennen,” schrijft hij op social media.

Spieard merkt op dat de overledene in sommige gevallen na twee dagen onherkenbaar is. Binnen zijn bedrijf heeft hij ‘een enorme toename’ van deze opzwellende overledenen, 259 procent ten opzichte van de eerste acht maanden van 2021. Om die reden gaat hij binnenkort met een bekende patholoog in gesprek om te kijken of het juridisch haalbaar is het bloed en weefsel van deze overledenen nader te onderzoeken.

Enorm toegenomen

Het lukt hem naar eigen zeggen niet meer om overledenen weer toonbaar te maken. Zijn apparatuur verstopt tijdens de drainage en het balsemen. Omdat de aantallen zo enorm zijn toegenomen, wil hij graag weten waardoor dit wordt veroorzaakt.

“De patholoog is net als ik zeer geïnteresseerd waarom het bloed ineens stroperig is en vele stolsels bevat,” aldus Spieard.

Raadselachtige stolsels

Ook in het buitenland worden deze patronen waargenomen. De Amerikaanse balsemer en uitvaartondernemer Richard Hirschman zei afgelopen week in gesprek met Daniel Bobinski van Keep the Republic dat het bloed van overledenen sinds 2021 een andere kleur en textuur heeft. In sommige gevallen lijkt het alsof het bloed zandkorrels of koffiedik bevat, aldus Hirschman.

De balsemer merkte verder op dat er steeds meer mensen sterven die raadselachtige stolsels in hun lichaam hebben. Ook de Britse uitvaartondernemer John O’Looney komt de stolsels tegen.



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...