zondag 20 november 2022

EU-commissaris roept op tot meer Afrikaanse immigratie

 EU-commissaris roept op tot meer Afrikaanse immigratie om demografische achteruitgang op te lossen

november 20, 2022   1382   23  


Dubravka Šuica, vicevoorzitter van de Europese Commissie, heeft voorgesteld dat Europa de migratie uit Afrika en andere gebieden moet opvoeren om de demografische problemen op te lossen waarmee het continent wordt geconfronteerd als gevolg van de vergrijzing.

 

Šuica verklaarde deze week dat ongeveer een vijfde van de Europese bevolking in 2021 ouder is dan 65 jaar en dat het aantal 65-plussers in elke lidstaat van de Europese Unie toeneemt, bericht Breitbart.com.

“Volgens de voorspellingen zal Europa in 2070 slechts 4 procent van de wereldbevolking uitmaken. We moeten dit dus in evenwicht brengen. En dit is de reden waarom we geïnteresseerd zijn in wereldwijde demografie,” zei ze.

Šuica, die EU-commissaris voor democratie en demografie is, verklaarde dat immigratie uit gebieden als Afrika, dat gemiddeld de jongste bevolking van alle continenten ter wereld heeft, de manier zou zijn om de dreigende demografische crisis waarmee Europa wordt geconfronteerd op te lossen, meldt Euractiv.

De opmerkingen zijn niet nieuw voor een lid van de Europese Commissie: voormalig Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verklaarde in 2017 dat Europa miljoenen migranten uit Afrika moest toelaten.

De vicevoorzitter van de Commissie voegde er ook aan toe dat ze meer gedaan wilde zien om migranten te helpen in plattelandsgebieden van de lidstaten van de Europese Unie te leven.

De opmerkingen volgen op soortgelijke opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron in september van dit jaar, waarin hij voorstelde plattelandsgebieden in Frankrijk te bevolken met migranten, omdat veel van dergelijke gebieden te kampen hebben met demografische achteruitgang als gevolg van de vergrijzing.

Nederland probeert asielcrisis af te wenden

 “De omstandigheden voor hun opvang zullen veel beter zijn dan wanneer we ze in gebieden plaatsen die al dichtbevolkt zijn, met een concentratie van enorme economische en sociale problemen,” betoogde Macron.

Eerder deze week werd bekend dat minister van Immigratie Robert Jenrick in het Verenigd Koninkrijk een soortgelijk beleid wilde voeren. Hij zou politici hebben verteld dat de regering van premier Rishi Sunak asielzoekers wilde vestigen in landelijke gebieden in het hele land.

“Wij proberen nu op grotere schaal huisvesting te vinden in kleinere steden en dorpen, en in sommige gevallen zelfs in plattelandsgebieden,” zei minister Jenrick.

“Dat betekent, vrees ik, dat zolang de aantallen zo hoog zijn, meer delen van het land met dit probleem te maken krijgen, maar het zorgt wel voor meer rechtvaardigheid in de manier waarop wij dit als land aanpakken.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

 https://www.frontnieuws.com/eu-commissaris-roept-op-tot-meer-afrikaanse-immigratie-om-demografische-achteruitgang-op-te-lossen/


Tegenstand in Frankrijk

Some in France, such as populist National Rally leader Marine Le Pen, have come out against Macron’s proposal, however.

Emmanuel Macron wants to distribute foreigners in an irregular situation [illegal aliens] to rural areas. We believe that they should go back home. Unable to apply the law, he wants to change it. We will oppose this new madness!” Le Pen said on Twitter on Friday.

 

Rival populist Eric Zemmour had proposed €10,000 “birth grants” during the French presidential elections, to repopulate the countryside naturally — comparing his policy favourably to what he said was “€50,000 spent each year per unaccompanied illegal minor!”



https://www.breitbart.com/europe/2022/09/18/macron-proposes-repopulating-rural-areas-with-migrants/


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...