zondag 27 november 2022

Fact check: Tientallen voedselsoevereiniteitsgroepen ondertekenen een open brief waarin Bill Gates wordt veroordeeld voor het opleggen van technologieën die de honger in de wereld verergeren

Woensdag 23 november 2022 door: Ethan Huff

Tags : slecht etenfactureringspoortenontvolkinglandbouwvoedselvoedselvoorzieninghongerpropagandatechnologiewaarheidwereldlandbouw

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

 

8.490WEERGAVEN


(Natural News) Als reactie op zijn nieuwe bewering dat "technologie" de oplossing is voor honger en voedselsoevereiniteit in de wereld, werd een open brief gestuurd naar miljardair eugeneticus Bill Gates  ondertekend door 50 organisaties die zich bezighouden met voedselsoevereiniteit en voedselrechtvaardigheid, die hem vertellen dat hij helemaal aan het verkeerde eind heeft.

De brief behandelt talloze verklaringen die Gates heeft afgelegd aan de The New York Times en The Associated Press (AP) in de afgelopen maanden over hoe de natuur zelf niet genoeg is om de wereld te voeden – en dat alleen hij en zijn volgelingen (‘minions’) dat mogelijk kunnen maken.

'In beide artikelen doe je een aantal claims die onjuist zijn en moeten worden aangevochten', luidt de brief, rechtstreeks gericht aan Gates,. (Gerelateerd: Bill Gates bezit een octrooi op het Wuhan coronavirus [Covid-19].)

"Beide stukken geven toe dat de wereld momenteel genoeg voedsel produceert om alle inwoners van de aarde adequaat te voeden, maar u blijft het probleem fundamenteel verkeerd diagnosticeren met betrekking tot lage productiviteit; we hoeven de productie niet zo veel te verhogen als een eerlijkere toegang tot voedsel te garanderen."

De ondertekenaars, waaronder de Community Alliance for Global Justice, AGRA Watch en de Alliance for Food Sovereignty in Africa, bekritiseerden ook de bewering van Gates dat de wereld op de een of andere manier 'onderbedeeld is in landbouwinnovatie' en dat de zogenaamde ' Groene revolutie een van de grootste dingen is die ooit zouden gebeurd zijn."

"Er zijn al veel tastbare, lopende voorstellen en projecten die werken aan het verhogen van de productiviteit en voedselzekerheid - van productiefaciliteiten voor biomeststoffen en biopesticiden tot agro-ecologische landbouwopleidingsprogramma's tot experimenten met nieuwe water- en bodembeheertechnieken, landbouwsystemen met lage input en ongedierte-afschrikkende plantensoorten ”, luidt de brief verder.

Bill Gates gaat over over ontvolking, niet over het voeden van de wereld

Wat de beweringen van de Groene Revolutie betreft, wordt in de brief uitgelegd dat dit 'opwindende succes', zoals Gates het noemt, 'heel weinig heeft gedaan om het aantal hongerige mensen in de wereld te verminderen of om een rechtvaardige en toereikende toegang tot voedsel te garanderen.'Tegelijkertijd creëerde het' een groot aantal andere problemen ', zeggen de ondertekenaars.

Dergelijke problemen zijn onder meer ernstige ecologische kwesties zoals bodemdegradatie op lange termijn, enorme ongelijkheid in de samenlevingen waarin het werd geïmplementeerd en schulden aan andere landen, d.w.z., de zelfmoordepidemie van de boeren in India.

Gates noemt dat natuurlijk nooit, omdat het al zijn beweringen als onzin ontkracht. De brief wijst dit in iets zachtere termen aan, hoewel de boodschap nog steeds luid en duidelijk is namelijk en deze is het liegen wanneer Gates met de media over dergelijke zaken spreekt.

Natuurlijk wil Gates ook veel meer genetisch gemodificeerde (GGO) zaden die in de landbouw worden gebruikt. De brief behandelt ook dit en stelt dat we al veel "klimaatbestendige" zaden hebben die worden "ontwikkeld door boeren en verhandeld via informele zaadmarkten."

'Je maakt deel uit van het creëren van het probleem dat je noemt', vertelt de brief aan Gates. “Het AGRA-initiatief (Alliantie voor een Groene Revolutie in Afrika), dat uw stichting blijft financieren, heeft ook de restrictieve zaadwetgeving gepusht die gewasinnovatie beperkt en dan nog alleen tot goed uitgeruste laboratoria en bedrijven."

In plaats van meer wijdverbreide innovatie te vergemakkelijken, presenteren de "oplossingen" die Gates altijd daadwerkelijk de landbouwmarkt aanstuurt, d.w.z., de zaden, meer in privatisering en consolidatie, twee dingen die rampzalig zijn voor een vrije en eerlijke samenleving.

Gates moet 'een stap terugnemen en leren van degenen die de grond bewerken', dringt de brief aan, omdat wat hij tegen de media zegt niet overeenkomt met wat er in het echte leven gebeurt.

"... we nodigen de grote en spraakmakende nieuwsuitzendingen uit om voorzichtiger te zijn in het verlenen van geloofwaardigheid aan de gebrekkige veronderstellingen, overmoed en onwetendheid van een rijke blanke man, ten koste van mensen en gemeenschappen die op dit moment leven en zich aanpassen aan deze realiteit."

Het laatste nieuws over Bill Gates is te vinden op Evil.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

ChildrensHealthDefense.org

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2022-11-23-food-groups-sign-letter-condemning-bill-gates.html

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...