vrijdag 2 december 2022

Verslaggever van Ongehoord Nederland in Zwolle belaagd door politieshovel: ‘Niet te geloven’


 Photo of Robin de BoerRobin de Boer1 december 2022 20:00  201 11.583 1 minuut leestijd

De politie heeft ingegrepen bij een boerenprotest bij het provinciehuis in Zwolle. Met een shovel werd een trekker opzij geduwd. Ook zijn er meerdere aanhoudingen verricht. De ME was aanwezig en ambtenaren hadden uit voorzorg het provinciehuis verlaten.

Boeren hadden de provincie Overijssel een ultimatum gesteld. Uiterlijk vandaag zou de provincie moeten stoppen met het opleggen van dwangsommen aan zogeheten PAS-melders, boeren die geen vergunning  hebben voor stikstofneerslag. Daardoor zijn ze ‘illegaal bezig’.

Tijdens het protest gebeurde er iets opmerkelijks. Verslaggever van Ongehoord Nederland Jonathan Krispijn werd belaagd door de politieshovel. “Politietrekker rijdt zojuist op mijn cameraman Elja en mij in,” schrijft hij op Twitter.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Straks zelf aan de beurt

“De Nederlandse boeren protesteren vandaag weer en werden meteen opgejaagd en uit elkaar gedreven door de politie en mobiele eenheid,” constateert commentator Eva Vlaardingerbroek. “Zo ziet ‘liberale democratie’ eruit onder premier Mark Rutte.

Huisarts Els van Veen zegt: “Als we nu niet onze boeren steunen, zijn we straks zelf aan de beurt. Want reken maar niet dat deze overheid/regering stopt na onteigening van boeren.

Verkeerde mening

“Ongelofelijk hoe wordt omgegaan met vreedzaam demonstrerende boeren. In het land van Rutte cum suis is het recht op demonstreren ‘een groot goed’ behalve als je de verkeerde mening hebt,” reageert Raisa Blommestijn, presentatrice van Ongehoord Nieuws.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix zegt: “Niet te geloven. De politie rijdt met een monstertruck in op onze mensen.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...