woensdag 18 januari 2023

Europarlementariër roept Europese Commissie tot de orde: ‘Stop met ophitsen en oorlog voeren'


De EU en de NAVO hebben zich agressief uitgebreid naar het oosten. In deze uitbreiding hebben ze Rusland niet aan boord genomen als mogelijke partner, zei FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff dinsdag in het Europees Parlement.

Bovendien hebben ze geen rekening gehouden met de veiligheidsbelangen van Rusland, vervolgde hij. “Een werkelijk onafhankelijk Europa is een Europa inclusief Rusland.”

EU gaat ten onder aan de sancties tegen Rusland

De Graaff wees erop dat tegenover de EU nu een sterk bondgenootschap ontstaat van landen als China, Rusland, India, Iran, Turkije en Saoedi-Arabië dat afscheid neemt van de dollar.

“De EU gaat als grootmacht ten onder aan de sancties tegen Rusland en de militaire steun aan Oekraïne,” benadrukte het Europarlementslid. “De lidstaten geven geld en wapens weg, maar maken zonder gas hun industrie kapot.”

Roer omgooien

“De EU wordt een dwerg in een multipolaire wereld en de burgers betalen de rekening,” aldus De Graaff.

Hij vindt dat de Europese Commissie het roer moet omgooien. “Neem Turkije, dat nu bemiddelaar is in dit conflict, als voorbeeld. Stop met ophitsen en oorlog voeren. Een EU voor de burgers is een EU die streeft naar vrede.”


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...