dinsdag 10 januari 2023

Filmpje: hoge pief van IMF doet griezelige uitspraken over digitaal geld


Recentelijk pleitte koningin Maxima tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington voor het invoeren van een Central Bank Digital Currency (CBDC), een programmeerbare digitale munt.

“Met CBDC’s kunnen we nauwkeurig controleren waar het geld voor wordt gebruikt, bijvoorbeeld alleen voor voedsel,” zei Bo Li, adjunct-directeur van het IMF, op de bijeenkomst.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gedrag sturen

De Deputy Managing Director van het IMF gaf openlijk toe dat ze hiermee het gedrag van burgers kunnen sturen. CBDC’s kunnen worden geprogrammeerd voor ‘doelgerichte beleidsfuncties, zoals bijstandsuitkeringen, consumptiebonnen, voedselbonnen, et cetera,’ aldus Bo Li.

Met CBDC’s kunnen we nauwkeurig controleren wat mensen wel en niet kunnen bezitten en ook voor wat voor soort doeleinden dit geld kan worden geprogrammeerd, bijvoorbeeld alleen voor uitgaven aan levensmiddelen, zei de voormalige topman van de Chinese centrale bank.

‘FinanciĆ«le inclusie’

Op deze manier kunnen we volgens hem de ‘financiĆ«le inclusie’ verbeteren. Maxima heeft gezegd dat digitaal geld via centrale banken veel voordelen kan hebben.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...