zaterdag 14 januari 2023

Politie en leger blokkeren toegangswegen Davos, waar Schwabs ‘praatclubje’ samenkomt


De regering (Nederland) stuurt komende week maar liefst zeven bewindslieden naar Davos voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum van Klaus Schwab. Dinsdag reizen de eerste bewindspersonen af.  

Naast premier Rutte en ministers Kaag van Financiën en Hoekstra van Buitenlandse Zaken, gaan ook ministers Van Gennip van Sociale Zaken, Ollongren van Defensie en Schreinemacher van Buitenlandse Handel naar Davos. Ook staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat is van de partij.  Voor België reizen federaal premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon af naar Davos, net als minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en vicepremier Petra De Sutter. Verschillende Belgische bedrijfsleiders zullen ook aanwezig zijn, onder wie de topman van de haven van Antwerpen en Zeebrugge, Jacques Vandermeiren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Te veel macht

Er wordt op de bijeenkomst onder meer gesproken over ‘circulaire economie’, het Midden-Oosten, de vierdaagse werkweek en groei in de EU. Er is veel kritiek op het WEF. Veel mensen vinden dat de groep te veel macht uitoefent.

Ter voorbereiding op het WEF hebben de politie en het leger de toegangswegen naar Davos afgesloten. Mensen, voertuigen en vingerafdrukken worden gecontroleerd.

Waarom zijn ze zo bang daar in Davos?

Eerder werd bekend dat er tot 5000 soldaten worden ingezet, die gaan helpen bij het uitvoeren van ‘veiligheidstaken’ en bij de opbouw.

“Waarom zijn ze zo bang daar in Davos?” vraagt Anthony Stabourlos, voorzitter van de Belgische partij Relego.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...