zondag 5 februari 2023

'Geen CBDC, geen programmeerbaar geld'

NEEN, GEEN CDBC

05 FEBRUARI 2023

 

                VIDEO LINK: https://youtu.be/7PV3w0_74pI

 Terugkijken: Livestreams demonstratie - zondag 5 februari

Redactie Blckbx

 

                           VIDEO LINK: https://youtu.be/7PV3w0_74pI


Het verslag van de demonstratie begon midden op de Dam in Amsterdam. Daar sprak verslaggever Erwin Taams met verschillende demonstranten die zich zorgen maken om de invoering van CBDC en zich daar tegen uitspreken. Ieder van hen heeft hier verschillende redenen voor waarbij privacy, vergaande overheidscontrole en de beperking van vrijheden vaak werden genoemd.

 

Ook sprak Erwin met investeringsbankier Catherine Austin Fitts over de gevaren van CBDC én over wat wél de oplossing is. Kijk hieronder de livestream terug.


Geen CBDC, geen programmeerbaar geld

Samen voor Nederland, organisator van de demonstratie, en veel burgers vrezen dat CBDC de fundamentele vrijheid aantast om anoniem en naar eigen inzicht geld te besteden. Digitale centrale bankmunten kunnen namelijk zo geprogrammeerd worden dat het alleen aan bepaalde zaken uitgegeven kan worden. Ook kunnen er geografische beperkingen opgelegd worden, waarmee het alleen in bepaalde gebieden gespendeerd kan worden. Hoewel beleidsmakers zweren dat dit niet zal gebeuren, vrezen veel critici dat als de technologie er eenmaal is, deze uiteindelijk zal worden ingezet om burgers te controleren en beperken. Samen voor Nederland maakt zich hier zorgen over en roept mensen op om samen te komen en zich uit te spreken.

 BRON: https://www.blckbx.tv/livestreams/demonstratie-geen-cbdc-geen-programmeerbaar-geld-zondag-5-februari-2023?utm_source=Blckbx&utm_campaign=9d1c1be648-EMAIL_CAMPAIGN_2022_02_03_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_0a2d02ab29-9d1c1be648-561840125 


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...