maandag 8 mei 2023

Recent geval van ernstig microgolfsyndroom onthult problemen met 5G

De recente ziekte van een vrouw benadrukt het probleem dat alleen rekening wordt gehouden met de thermische effecten van radiofrequente straling.

mei 1, 2023   8831   48  

Nadat een 5G-basisstation was geïnstalleerd binnen 60 meter van haar appartement op de tweede verdieping, ontwikkelde een Zweedse vrouw van middelbare leeftijd, die verder gezond was, invaliderende symptomen die overeenkomen met het radiofrequente (RF)/microgolfsyndroom, meldden onderzoekers van de Environment and Cancer Research Foundation (ECRF) in Zweden deze maand. Dit was het derde dergelijke geval dat de onderzoekers hebben gedocumenteerd, schrijft David Charbonneau.

Volgens hun casusstudie, gepubliceerd in Annals of Clinical and Medical Case Reports, wordt de vijfde generatie (5G) draadloze technologie wereldwijd uitgerold “ondanks dat er geen eerder onderzoek is gedaan naar mogelijke negatieve effecten op de menselijke gezondheid en het milieu”.

Als gevolg daarvan is de blootstelling aan pulsgemoduleerde microgolfstraling “wereldwijd dramatisch toegenomen”. Microgolfstraling zijn frequenties in het bereik van 300 MHz tot 300 GHz binnen het radiofrequentiespectrum (RF). In stedelijke omgevingen liggen de frequenties die voor 5G worden gebruikt momenteel in de 3,5 GHz-band.

Studies naar mogelijke gezondheidseffecten van blootstelling aan 5G-frequenties waren tot voor kort allemaal onbestaande. In een studie die in oktober 2022 werd gepubliceerd, werden dieren blootgesteld aan de 5G-frequentie van 3,5 GHz gedurende 2 uur per dag, 5 dagen per week gedurende een maand. De blootstelling veroorzaakte oxidatieve stress en een toename van gedegenereerde neuronen in de hippocampus regio van de hersenen, naast verminderde irisine niveaus, een hormoon dat positief gecorreleerd is met gewichtsverlies en een gezonde cognitieve functie.

In de casus ontwikkelde de vrouw na de installatie al snel een groot aantal verzwakkende symptomen. Deze symptomen omvatten hoofdpijn, duizeligheid en evenwichtsproblemen, cognitieve stoornissen – waaronder geheugen, verwarring en verlies van concentratie – evenals extreme vermoeidheid, angst, hoesten, neusbloedingen, en stoornissen van de urinewegen en de huid, waaronder spontane blauwe plekken en huiduitslag.

De 5G-antenne werd geïnstalleerd op het dak van een aangrenzend gebouw van drie verdiepingen en werd geprojecteerd naar haar appartement op de tweede verdieping. Er stond eerder een 4G-basisstationantenne op dezelfde plek, maar pas nadat deze was vervangen door de 5G-antenne kreeg de vrouw snel ernstige symptomen van het microgolfsyndroom. De 4G-antenne werd kort na de invoering van 5G verwijderd.

 

De vrouw meldde dat toen ze naar een ander appartement verhuisde, niet in de buurt van een 5G-basisstation, al haar symptomen snel verdwenen, maar binnen 24 uur na terugkeer in haar eigen appartement weer terugkwamen.

De hond van de vrouw vertoonde ook tekenen van slechte gezondheid na de 5G-installatie. Naar verluidt kreeg de hond diarree kort nadat de 5G was geïnstalleerd. Dit verdween tijdens de terugtrekking naar het andere appartement zonder 5G, maar keerde terug toen zij terugkeerde naar haar eigen appartement.

Ook was de hond terughoudend om het appartement te betreden nadat hij was uitgelaten.

De onderzoekers wijzen erop dat “5G hoge repetitieve pulsen microgolfstraling uitzendt” met stralingspieken die exponentieel groter zijn dan die van vorige generaties, waaronder 4G.

De onderzoekers maten gedurende een minuut microgolven per vierkante meter binnen een meter van het raam van de woonkamer van de vrouw, en vonden aanzienlijke pieken.

Ook in de badkamer werd hoge straling gevonden, het hoogst in de badkuip die zich het dichtst bij het raam bevond. Aanzienlijk lagere RF-straling werd gemeten in de slaapkamer, die zich niet direct in de zendlijn van het basisstation bevond.

Ondanks dat de door de onderzoekers gebruikte commerciële meter (Safe and Sound, Pro II) het maximum haalde, was het blootstellingsniveau niet-thermisch en ruim onder de richtlijnen die worden aanbevolen door de International Commission on Non-Ionizing Radiation (ICNIRP).

Een geschiedenis van blootstellingsstoornissen

RF-ziekte of ziekte als gevolg van blootstelling aan microgolven werd voor het eerst gemeld in de jaren 1960 en 1970 in Oost-Europese landen. Mensen leden meestal aan symptomen met betrekking tot de verstoring van het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem en het endocriene systeem.

Internationale onderzoeken van blootgestelde werknemers, waaronder Amerikaans militair personeel, toonden aan dat blootstelling aan microgolven op niet-thermische niveaus symptomen veroorzaakte zoals vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, angst en problemen met aandacht en geheugen.

Een overzicht van meerdere menselijke en dierlijke studies concludeerde ook dat “een verrassend grote verscheidenheid aan neurologische en fysiologische reacties te verwachten zijn” als gevolg van blootstelling aan niet-thermische niveaus van RF/microgolfstraling.

Deze aandoening wordt ook wel het radiofrequentieziektesyndroom of het microgolfsyndroom genoemd. De niet-thermische effecten – effecten die geen verband houden met warmteontwikkeling – hangen voornamelijk af van de modulatie en/of pulsatie van het signaal en van de piek- en gemiddelde intensiteit.

Het probleem met de huidige RF-veiligheidsnormen

Volgens James Lin, emeritus hoogleraar aan de afdeling elektrotechniek en computertechniek van de Universiteit van Illinois Chicago, zijn er aanzienlijke problemen met de manier waarop de gezondheidseffecten van RF-straling worden gewogen.

In een artikel gepubliceerd in Environmental Research van april 2023, beschrijft Lin hoe veiligheidslimieten voor blootstelling aan RF-straling die door de meeste landen over de hele wereld worden toegepast, nog steeds gebaseerd zijn op acute warmte- of warmte-effecten die binnen korte tijd na blootstelling optreden, waardoor andere effecten van langdurige blootstelling niet worden beoordeeld.

De richtsnoeren voor referentiewaarden op basis van verhitting worden vastgesteld door de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP), een zelfbenoemde particuliere organisatie die in Duitsland is gevestigd. De ICNIRP heeft zich met steun van de industrie opgeworpen als de belangrijkste internationale autoriteit bij de evaluatie van wetenschappelijk bewijs van negatieve gezondheidseffecten van RF-straling.

“Hun richtsnoeren zijn gebaseerd op evaluaties die allemaal wetenschappelijk bewijs over niet-thermische effecten hebben verworpen, ondanks toenemend bewijs van een reeks schadelijke effecten die ver onder de ICNIRP-niveaus liggen. Die onwetenschappelijke evaluatie is in het belang van de industrie en vergemakkelijkt zo de invoering van 5G en de draadloze samenleving,” schreven de onderzoekers van ECRF.

In zijn recente artikel over Environmental Research concludeerde Lin, een voormalig lid van de ICNIRP, dat “deze vermeende richtlijnen en normen voor de bescherming van de gezondheid aanzienlijke afwijkingen vertonen. Sommige veiligheidslimieten zijn irrelevant, discutabel en zonder wetenschappelijke rechtvaardiging vanuit het oogpunt van veiligheid en bescherming van de volksgezondheid.”

In 2019 deden 258 EMV-wetenschappers uit 58 landen een beroep op de Verenigde Naties om een moratorium in te stellen op de uitrol van 5G totdat de gezondheidseffecten naar behoren konden worden beoordeeld.

In de oproep zeiden de wetenschappers:

“Draadloze communicatietechnologieën worden in hoog tempo een integraal onderdeel van elke economische sector. Maar er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen, planten, dieren en microben schade ondervinden van blootstelling aan deze technologieën.

Wij zijn van mening dat de schadelijke gevolgen voor de gezondheid van chronische en onvrijwillige blootstelling van mensen aan niet-ioniserende elektromagnetische velden worden genegeerd door nationale en internationale gezondheidsorganisaties, ondanks onze herhaalde verzoeken en verzoeken van vele andere bezorgde wetenschappers, artsen en pleitbezorgers.

Dit is een duidelijke schending van de mensenrechten, zoals gedefinieerd door de Verenigde Naties.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/recent-geval-van-ernstig-microgolfsyndroom-onthult-problemen-met-5g/

 

Getuigenissen uit de hele wereld over slimme meters

Berichten uit de eerste hand uit het Verenigd Koninkrijk, Californië, Florida, Australië, Canada, Duitsland en elders over de rampzalige gevolgen van slimme meters voor de gezondheid van mensen, hun huisdieren en de plaatselijke fauna, en over de negatieve invloed ervan op het leven van hele gemeenschappen. Vijf weken geleden vroeg ik mensen een e-mail te … Meer lezen overGetuigenissen uit de hele wereld over slimme meters

https://www.frontnieuws.com/getuigenissen-uit-de-hele-wereld-over-slimme-meters/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...