maandag 29 mei 2023

Weerbericht RTL Nieuws wekt woede: ‘Jullie zijn eigenlijk criminelen’


Al weken gaat het in de media over de droogte in Zuid-Europa. Op 11 mei werd in het weerbericht op RTL 4 een foto getoond die was gemaakt in de Portugese stad Portimao.

“Daar kunnen ze wel wat meer water gebruiken,” beweerde meteoroloog en weerman Maurice Middendorp in de uitzending.

Terwijl hij naar de foto wees, zei hij: “In deze monding van de rivier staat nog wel wat water. Als je goed kijkt, zie je de oevers van de rivier – daar is toch echt wel sprake van droogte door te weinig regen de afgelopen maanden, want ook de winter was er behoorlijk droog.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Achterlijke gekken zijn jullie

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger haalt op Twitter snoeihard uit. “Vuile, vieze, smerige imbecielen van RTL Nieuws. Jullie lullen maar wat. Ik rijd hier elke dag. Precies op deze plek. Dit is een eb- en vloed-ding. Jullie zijn eigenlijk criminelen die mensen random iets wijsmaken,” briest hij.

“En senielen van RTL Nieuws, dit is zout water en geen rivierwater. Achterlijke gekken zijn jullie,” voegt De Vlieger toe.

Leugens in het kwadraat

Hij stuurde het fragment naar zijn Portugese werknemers met vertaling. “Ze lachen zich een slag in de rondte. Was Pieter Klein nog maar hoofdredacteur. Totale gekte daar. Leugens in het kwadraat.”

“Totale imbecielen. Op dit moment gaan mijn Portugese vrienden helemaal los. Ze lachen zich suf,” zegt hij nog.

Iemand stuurt een vakantiefoto en RTL verzint er klimaatcontext bij. De Vlieger vindt dat dit strafrechtelijk aangepakt moet worden. “Wat een schandaal dit.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...