zondag 30 juli 2023

Noorse man gedwongen opgesloten in psychiatrische afdeling voor delen van Covid “samenzweringstheorieën” op Facebook

 uli 30, 2023

4041
 
25

De Noorse man Trond Harald Haaland werd voor negen dagen gedwongen opgenomen in een psychiatrische afdeling van de staat in Stavanger om een heropvoeding te ondergaan nadat hij “samenzweringstheorieën” over Covid-19 op Facebook had gezet, volgens lokale berichten.

De socialistische Scandinavische natie is de afgelopen jaren volledig geïnfiltreerd door het World Economic Forum en de huidige premier van de Arbeiderspartij is een Agenda Contributor bij het WEF. Als gevolg hiervan keren extreem-linkse praktijken, waaronder het informeren over buren, terug in het dagelijkse Noorse leven, schrijft Baxter Dmitry.

Nadat Haaland bij de autoriteiten was aangegeven door anonieme Facebook “kennissen”, werd hij met geweld uit zijn huis gehaald door een dokter vergezeld door twee politieagenten, en negen dagen lang gedwongen opgesloten in een psychiatrische instelling.

Volgens Haaland waren de zogenaamde “samenzweringstheorieën” die hij op Facebook plaatste gewoon vragen over de harde Covid-reactie van de Noorse regering tijdens de pandemie.

Een arts en twee lekenrechters fungeerden als jury in de zaak van de regering tegen Haaland en zij stemden ervoor om hem voor onbepaalde tijd op te sluiten in een psychiatrische instelling.

Dankzij het onvermoeibare werk van zijn juridische team, familie en supporters werd Haaland echter vrijgelaten na een vergadering van de controlecommissie op vrijdag 28 juli 2023. De commissie sprak zich uit tegen het “vonnis” om Haaland op te sluiten in een psychiatrische instelling voor het in twijfel trekken van de Covid-reactie van de regering.

Het oorspronkelijke vonnis gebruikte de zogenaamde “samenzweringstheorieën” op Facebook om te beargumenteren dat Haaland manisch, psychotisch, paranoïde en niet realiteitsgericht was gezien de inhoud van de berichten.

In een veelzeggende wending tijdens het hoger beroep gaf de psychiater die de leiding had over Haalands zaak echter toe dat ze niet eens de tijd hadden genomen om de zogenaamde “samenzweringstheorieën” te lezen die hij op Facebook zou hebben gepost.

Het lijdt geen twijfel dat de gedwongen psychiatrische opname van Haaland werd gedaan op basis van politieke uitspraken op Facebook zonder enige legitieme grond.

Haaland’s advocaat Barbro Paulsen is er tot nu toe niet in geslaagd om de identiteit te achterhalen van degenen die werden omschreven als “bekenden” die hun bezorgdheid uitten over zijn geestelijke gezondheid.

Dit zou kunnen betekenen dat iedereen in Noorwegen een melding kan doen over iemand met wie hij het politiek of professioneel oneens is, kan beweren dat de persoon in kwestie samenzweringstheorieën verspreidt en een dokter met twee politieagenten aan zijn deur kan laten komen om ervoor te zorgen dat de persoon in kwestie wordt opgesloten in een psychiatrische kliniek.

Ondertussen hoeft de behandelend psychiater niet de tijd te nemen om de berichten in kwestie te lezen.

Er is hier veel aan de hand, maar de vrijlating van Haaland is in de eerste plaats een overwinning voor het individu, de mens en de rechtsstaat in Noorwegen.

En degenen die proberen mensen op te sluiten voor het stellen van vragen over de Covid pandemie en de wrede reactie van regeringen, moeten zelf onderzocht worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...