dinsdag 4 juli 2023

Professor noemt Oekraïens tegenoffensief suïcidaal: ‘Ze maken geen schijn van kans’


Professor John Mearsheimer waarschuwt dat het Oekraïense tegenoffensief zal resulteren in enorme verliezen aan Oekraïense zijde als gevolg van de overweldigende artillerieovermacht en luchtsuperioriteit van de Russen.

Volgens Mearsheimer zal de inzet van F-16’s en ATACMS-raketten geen invloed hebben op het verloop van de oorlog.

“Dit tegenoffensief was suïcidaal,” zei de professor in gesprek met Glenn Greenwald. “De belangrijkste eenheden die door de NAVO zijn getraind, zijn in de pan gehakt. Ook andere eenheden zijn in de pan gehakt. De Oekraïners maakten geen schijn van kans.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Erg onverantwoordelijk

Mearsheimer zei dat het erg onverantwoordelijk was van het Westen, met name de Verenigde Staten, om de Oekraïners aan te sporen tot een tegenoffensief.

De Oekraïense troepen worden bestookt met artillerie en allerlei soorten slimme bommen. Ze zijn niet goed getraind. “Je kunt niet verwachten dat je een groep Oekraïners enkele maanden traint in Duitsland of Groot-Brittannië en dat ze vervolgens in staat zijn om een Blitzkrieg te lanceren zoals de Duitsers dat in mei 1940 deden. Het duurt jaren om een leger op te bouwen dat tot zoiets in staat is.”

Gedoemd

Het Oekraïense leger bestaat uit zo’n 60 brigades. De NAVO heeft slechts negen brigades getraind, die begin juni zwaar zijn toegetakeld. De Oekraïners hebben geen enkele kans om door de Russische verdedigingslinies te breken, denkt Mearsheimer. “Wat er gaat gebeuren, is dat de Oekraïners enorme verliezen zullen lijden.”

“De Oekraïners zitten diep in de problemen. Ik denk dat ze gedoemd zijn.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...