dinsdag 29 augustus 2023

Waarom de COVID waan doorgaat

 augustus 29, 2023   960   3  

 
     © Ivan Radic / Flickr (CC BY 2.0)

Wel, de COVID-paniek is al meer dan een jaar voorbij, en de meeste mensen lijken nu wat gemakkelijker adem te halen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Bijna iedereen is teruggekeerd naar zijn leven van voor de COVID. De maskers zijn grotendeels verdwenen, en testen worden alleen nog gedaan door een paar mensen die bang blijven, schrijft Jeff Thomas.

De overgrote meerderheid van de mensen zegt dat ze het “juiste” hebben gedaan en de vereiste eerste prikken hebben gekregen, hoewel een meerderheid van de mensen zegt dat ze van de boosters hebben afgezien. De reden? De meesten zijn daar niet duidelijk over, behalve dat ze zeggen: “Ik begon te twijfelen… maar ik ben nog steeds blij dat ik de eerste prikken heb gekregen.”

Natuurlijk zijn de artsen die aanvankelijk met beide voeten aan boord van de COVID Express sprongen, sinds het “alles is veilig”-signaal klonk, een beetje gekalmeerd en hebben veel onderzoeksfaciliteiten studies gedaan naar de mogelijkheid van schade door het vaccin.

Uit deze onderzoeken is vrij consistent gebleken dat de prik inderdaad schadelijk was – zowel op de korte als op de lange termijn. Op dit moment zijn er tientallen onderzoeken die tot deze conclusie zijn gekomen, en zelfs veel vooraanstaande artsen die in eerste instantie voorstander waren van vaccineren, zeggen nu nadrukkelijk: “Er is tegen ons gelogen.

We zouden dus mogen verwachten dat degenen die als vee naar de klinieken stroomden om de prik te krijgen, nu drie belangrijke lessen hebben geleerd.

·         Vertrouw Big Pharma niet

·         Vertrouw de media niet wat betreft Big Pharma

·         Vertrouw de autoriteiten niet wat betreft Big Pharma

En toch lijken deze lessen, op enkele uitzonderingen na, niet geleerd te zijn.

Sommige mensen laten zich nog steeds testen als ze verkoudheidsverschijnselen krijgen. Op de vraag waarom, lijken ze geen duidelijk antwoord te hebben.

Op de vraag of ze de mensen die de vaccins promoten weer zouden vertrouwen, hebben ze de neiging om glazig te kijken. Opnieuw hebben ze niet echt een antwoord.

 

De meeste mensen die de prik kregen, lijken het afgelopen jaar niet verder te zijn gekomen in hun denken. Hun leercurve lijkt tot stilstand te zijn gekomen op het moment dat de media stopten met praten over COVID.

Maar waarom zou dat zo zijn? Het bewijs van misleiding door Big Pharma en haar supportgroep spreekt op dit moment voor zich. Men hoeft alleen maar de resultaten van post-COVID onderzoeken te lezen om tot de conclusie te komen dat het bewijs overweldigend is: er is een grote zwendel met de wereld gespeeld – een zwendel die tientallen miljarden dollars heeft opgeleverd voor Big Pharma.

Ik ben bang dat het antwoord op de vraag wel eens moeilijker te beantwoorden zou kunnen zijn dan het feit dat de meerderheid van de mensen in de schertsvertoning van de vaccins trapte. Het antwoord op de vraag waarom maar heel weinig mensen beter zijn gaan begrijpen wat hen is aangedaan, heeft meer te maken met de menselijke natuur dan met medische percepties.

Het is helaas waar dat we, toen we nog naar school gingen, bijna alleen maar uit het hoofd leren les kregen. Er werd ons niet gevraagd om te leren waarom de wereld geloofde dat oorlog voeren noodzakelijk was; er werd ons alleen verteld dat we de namen van de generaals en de data waarop de oorlogen plaatsvonden uit ons hoofd moesten leren.

Als ons werd gevraagd om het werk van grote schrijvers te lezen, werd er niet van ons verwacht dat we hun inzichten zouden begrijpen; er werd alleen van ons verwacht dat we enkele beroemde citaten van hen uit het hoofd zouden leren.

En als we eenmaal geslaagd waren voor onze examens, was het volkomen acceptabel dat we vergaten wat we uit ons hoofd hadden geleerd.

Kortom, een basisprincipe van het “normale” onderwijs was dat het enige dat telde was dat we konden nazeggen wat ons het meest recent was voorgehouden.

Het is dan ook geen verrassing dat we op volwassen leeftijd hetzelfde doen. Natuurlijk studeren volwassenen minder dan toen ze op school zaten. In plaats daarvan vertrouwen ze op het avondnieuws om op de hoogte te blijven. We horen het laatste belangrijke nieuws en besteden er aandacht aan. Vervolgens volgen we de instructies die we krijgen van de “deskundigen” die het woord voeren en wachten we tot de volgende avond om verdere indoctrinatie en instructies te ontvangen.

 

Onderweg horen we ook “niet-gezaghebbende” informatie en we zijn zorgvuldig om dergelijke informatie als “samenzweringstheorie” te classificeren. Dergelijke informatie komt slechts kort de temporale kwab binnen. In de meeste gevallen is het menselijk brein getraind om dergelijke informatie te verwijderen, omdat het geen waarde heeft voor het opvolgen van instructies. Erger nog, het zorgt ervoor dat we die instructie in twijfel trekken. De temporale kwab wordt bedreven in het wissen van dergelijke informatie alsof deze nooit ontvangen is.

En hier hebben we te maken met een basisfunctie van het menselijk brein waar de overgrote meerderheid van de mensen last van heeft, namelijk alle mensen die op een bepaald moment in hun leven geen onafhankelijke denkers zijn geworden:

Reageren op gecontroleerde input en perifere input negeren

Voor degenen die de COVID-zwendel vroegtijdig in twijfel trokken, werd er al veel geleerd terwijl het zich afspeelde. Maar de vraag blijft, waarom hebben anderen, die erin trapten, niet geleerd van de overvloed aan onderzoeken die in de loop der tijd zijn vrijgegeven?

De gecontroleerde input met betrekking tot COVID werd immers al meer dan een jaar geleden niet meer gepusht. Dat betekent dat degenen die informatie gewoon uit hun hoofd leren en deze niet noemenswaardig in twijfel trekken, nu niets meer hebben om mee verder te gaan. Ze zitten vast in de neutrale stand. Ze krijgen af en toe perifere input die de gecontroleerde input tenietdoet zou moeten doen, maar ze interpreteren het als perifere input en negeren het, in een getrainde knieval, bij elke gelegenheid. Ze houden nooit rekening met de totaliteit ervan, omdat ze niet geprogrammeerd zijn om op die manier te denken.

 

Hoe onaangenaam het ook is om te overwegen, dit onvermogen is de norm, zelfs voor mensen die verder intelligent en/of goed opgeleid zijn. Net als hamsters in een wiel hebben ze de indruk dat ze vooruitgaan, maar in werkelijkheid gaan ze geen centimeter vooruit totdat ze gecontroleerde input krijgen die hen dat opdraagt.

De COVID-maskers zijn afgedaan, maar de meerderheid van de mensen begrijpt niet welke fraude er is gepleegd.

Men zou kunnen aanvoeren dat de bovenstaande discussie als academisch kan worden beschouwd – zinloos – omdat de COVID-angst nu voorbij is en de maskers zijn verdwenen.

Maar als we geen aandacht besteden aan wat onderzoekers het afgelopen jaar hebben geconcludeerd, en als we terugvallen op onze ingesleten training om geen vragen te stellen, maar alleen te reageren op onmiddellijke input, dan zijn we klaar om opnieuw in de val gelokt te worden.

Als wij en de meerderheid van de mensen die we kennen, opnieuw reageren op de gecontroleerde input en de perifere input negeren, zullen we niet alleen de boot missen wat betreft de realiteit van de COVID-zwendel.

We zijn klaar om opnieuw voor de gek gehouden te worden.

Noot van de redactie: De golf van politieke correctheid en liberaal groepsdenken heeft de VS stormenderhand veroverd. De inspanningen om tegengestelde standpunten en de vrijheid van meningsuiting het zwijgen op te leggen zullen blijven toenemen.

Daarom heeft Doug Casey een goed getimede video gemaakt over het overleven van deze moderne Amerikaanse trend. Hierin onthult Doug de leugens en mainstream vooroordelen die Amerika vergiftigen… Klik hier om hem nu te bekijken.


Copyright © 2023 door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/waarom-de-covid-waan-doorgaat/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...