maandag 4 september 2023

Er is iets heel vreemds gaande op Maui: ‘Wat verbergt de overheid?’


Het eiland Maui werd begin vorige maand getroffen door de dodelijkste branden in de Verenigde Staten in meer dan 100 jaar. Daarbij werd de historische badplaats Lahaina verwoest.

Journalist Nick Sortor deed wat veel van zijn collega’s nalieten: hij reisde af naar Lahaina om op locatie verslag te doen. Hij heeft na zijn eerste trip meer vragen dan antwoorden.

Hij schrijft op X dat lokale bewoners ‘zwaar genaaid’ worden door de overheid. Lahaina wordt omgebouwd tot een soort fort en op elke straathoek zie je controleposten van het leger en de politie.

Leugens

Vanwege de ‘lockdown’ vervallen de lokale bewoners in armoede. Tienduizenden mensen zijn hun baan kwijt en talloze mensen gaan failliet, dankzij de overheid. Het is vrijwel onmogelijk om federale hulp te krijgen, meldt Sortor.

De overheid heeft nog altijd niet bekendgemaakt hoeveel kinderen er vermist of overleden zijn. Het ‘officiële’ aantal vermiste personen verandert steeds en lijkt te zijn gebaseerd op leugens, schrijft de journalist.

Gearresteerd

Inwoners van Lahaina die proberen hun eigen huis te bezoeken, worden letterlijk gearresteerd.

Sortor gaat dit tot op de bodem uitzoeken en heeft een team bestaande uit lokale bewoners en journalisten samengesteld.

“Wat verbergt de overheid? Waarom blijven ze liegen tegen de bewoners van Maui?”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...