zaterdag 30 september 2023

Groep Europarlementariërs dringt er bij Commissie op aan om coronavaccins van de markt te halen


Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) merkt in de documenten met productinformatie over de vaccins van Pfizer en Moderna op dat er een verhoogd risico is op myocarditis en pericarditis na vaccinatie.

Deze aandoeningen kunnen binnen enkele dagen na vaccinatie optreden en deden zich voornamelijk voor binnen 14 dagen. Ze werden vaker waargenomen na de tweede vaccinatie, en vaker bij jongens en jonge mannen, schrijft het agentschap.

In sommige gevallen was ondersteuning op de intensive care nodig en er zijn fatale gevallen waargenomen, waarschuwt het EMA.

Handelsvergunning intrekken

De documenten bevestigen dat er een mogelijke correlatie is tussen de talloze gevallen van acute ziekte en overlijdens onder jonge en ogenschijnlijk gezonde mensen, en de toediening van deze vaccins, schrijft een groep Europarlementariërs aan de Europese Commissie.

In het licht van de zeer ernstige en dodelijke bijwerkingen en de onzekerheden over de veiligheid en effectiviteit, vragen de Europarlementsleden de Commissie of zij de handelsvergunning voor de vaccins gaat intrekken.

Sterfgevallen voorkomen

Ook willen ze weten wat de Commissie gaat doen om ernstige gezondheidsschade van gevaccineerde burgers te behandelen en nog meer sterfgevallen te voorkomen.

Deze vragen zijn ingediend door Europarlementariërs Francesca Donato, Virginie Joron, Marcel de Graaff (FVD), Sergio Berlato, Mislav Kolakusic, Sylvia Limmer en Cristian Terhes.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...