zaterdag 11 november 2023

Bill Gates zakenpartners treffen samen schikking van 365 miljoen dollar met slachtoffers Jeffrey Epstein

 november 11, 2023

De New York Times berichtte op 9 november dat een federale rechter de schikking van $290 miljoen had goedgekeurd van een class-action rechtszaak die was aangespannen door de slachtoffers van seksueel misbruik van Epstein tegen JPMorgan Chase – een nauwe wederzijdse zakenrelatie van zowel Gates als Epstein. In het afgelopen jaar heeft JPMorgan ermee ingestemd om nog eens $75 miljoen te betalen voor een totaalbedrag van $365 miljoen om een andere rechtszaak te schikken die betrekking had op haar gevestigde bankrelatie met Epstein, bericht Patricia Harrity.


“De rechtszaken onthulden dat JPMorgan ongeveer $1 miljard aan overschrijvingen voor Epstein faciliteerde, waarvan de bank toegaf dat ze gerelateerd waren aan “mensenhandel””, aldus Seamus Brumer, schrijver van het nieuwe boek Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, Their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life. Brumer onthult het enorme netwerk van invloed van Bill Gates op belangrijke technologieën, industrieën en mensen en onderzoekt de gecompliceerde relatie van Gates met pedofiel financier Jeffrey Epstein om “nieuw licht te werpen op de wederzijdse associaties en belangen die deze twee mannen deelden”.

Het volgende stuk is geschreven door Seamus Brumer.

Bill Gates zakenpartners bereiken samen schikking van 365 miljoen dollar met slachtoffers van Jeffrey Epstein

Gates’ relatie met Epstein is alom bekend en werd zelfs aangehaald door Gates’ ex-vrouw, Melinda, in de echtscheidingsprocedure van 2021. Bill Gates heeft ontkend betrokken te zijn bij de misdaden van Epstein.

Gates en Epsteins wederzijdse partners, James E. “Jes” Staley en JPMorgan Chase, stonden centraal in Gates’ relatie met Epstein. Gates’ nauwe contacten met Epstein begonnen rond 2011, toen hij en JPMorgan samenwerkten om een wereldwijd gezondheidsinvesteringsfonds op te richten, waarvan de activiteiten uitgebreid zijn gedocumenteerd in Controligarchs.

Als topman bij JPMorgan introduceerde Staley Epstein – een belangrijke klant van de bank – bij Gates en de twee konden het goed met elkaar vinden. Gates vloog aan boord van Epsteins privéjet, ontmoette hem “vele malen” en bezocht zijn huis bij minstens drie gelegenheden, ondanks Epsteins veroordeling in 2008 voor verlokking van een minderjarige, zo meldt de New York Times.

Vorig jaar spanden verschillende van Epsteins slachtoffers en de Amerikaanse Maagdeneilanden (waar de pedofiele financier woonde) een rechtszaak aan tegen JPMorgan, waarin ze de bank ervan beschuldigden de illegale activiteiten van Epstein en zijn netwerk mogelijk te maken.

De rechtszaak onthulde dat JPMorgan aan het ministerie van Financiën had toegegeven dat het meer dan 1 miljard dollar had overgemaakt in verband met “mensenhandel” door Epstein. Om een rechtszaak te voorkomen, ging JPMorgan akkoord met de betaling van 290 miljoen dollar aan de slachtoffers van Epstein en 75 miljoen dollar aan de Amerikaanse Maagdeneilanden, wat het gecombineerde totaal op 365 miljoen dollar brengt voor deze schikkingen.

In maart 2023 klaagde JPMorgan op zijn beurt Staley, zijn voormalige hoofd investment banking, aan met de eis dat hij “het volledige bedrag” van de proceskosten zou moeten betalen, waardoor hij in feite de schuld kreeg van het schandaal. De rechtszaak onthulde dat Staley naar verluidt “agressief geweld gebruikte bij zijn seksuele aanranding van [anoniem slachtoffer] en haar vertelde dat hij Epsteins toestemming had om met haar te doen wat hij wilde”.

James “Jes” Staley, CEO van de investeringsbank van JPMorgan Chase & Co. © Prime Minister’s Office GODL-India (via Wikimedia)

 

Na maanden van schokkende onthullingen, waaronder het feit dat leidinggevenden van JPMorgan “talloze waarschuwingssignalen” negeerden om Epstein als klant te behouden, trof de bank een schikking en werd een rechtszaak, die vorige maand zou plaatsvinden, vermeden.

Staley trof minder dan twee maanden geleden een schikking met JPMorgan voor een onbekend bedrag. Zowel de bank als Staley houden vol dat ze geen kennis hadden van of betrokken waren bij de misdaden van Epstein.

De enige publieke foto van Epstein met Gates was een foto die de New York Times in handen kreeg waarop de mannen te zien zijn, geflankeerd door Staley en Boris Nikolic, de wetenschappelijk adviseur van de Gates Foundation, in Epsteins herenhuis in Manhattan in 2011. Rond die tijd gingen de wereldwijde gezondheidsinvesteringen van Gates en JPMorgan van start, waarover Controligarchs details geeft.


Op deze door de New York Times verkregen foto van een bijeenkomst in het herenhuis van Jeffrey Epstein in Manhattan in 2011 zijn de volgende personen te zien (van links naar rechts): James E. Staley, die in 2011 een leidinggevende functie had bij JPMorgan; voormalig minister van Financiën Lawrence Summers; Jeffrey Epstein; medeoprichter van Microsoft Bill Gates; en Boris Nikolic, die wetenschappelijk adviseur was voor de Bill and Melinda Gates Foundation. (New York Times)

Epstein benoemde Gates’ wetenschapsadviseur Nikolic tot executeur-testamentair van zijn nalatenschap. Nadat Epstein in juli 2019 werd beschuldigd van kinderhandel, begonnen zijn vrienden en kennissen zich van hem te distantiëren. De maand daarop hing Epstein zichzelf naar verluidt onder mysterieuze omstandigheden op in zijn gevangeniscel.

Nikolic weigerde de rol van executeur na de dood van Epstein.

Het bestaan van Epsteins zogenoemde “klantenlijst” is nooit bevestigd. Maar de namen en rekeninghouders die betrokken waren bij de $1 miljard “mensenhandel” transfers, waarvan JPMorgan toegaf dat ze gelinkt waren aan Epstein, zouden onthullend zijn.

Bron Seamus Brumer


Copyright © 2023 door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/bill-gates-zakenpartners-treffen-samen-schikking-van-365-miljoen-dollar-met-slachtoffers-jeffrey-epstein/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...