zondag 8 september 2024

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

 september 3, 2024   57

    TheDigitalArtist / Pixabay

We doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet eens dat dit gebeurt. Maar zelfs als we iedereen de uitsterving-niveau bedreiging zouden kunnen laten begrijpen, zouden ze dan hun gedrag veranderen? De plastic producten die we voortdurend weggooien, verdwijnen niet op magische wijze. In plaats daarvan breken ze af in steeds kleinere stukjes. Vandaag de dag zijn er triljoenen en triljoenen ongelooflijk kleine plastic deeltjes die bekend staan als “microplastics” en die letterlijk onze hele omgeving hebben verzadigd.

Je realiseert je dit misschien niet, maar microplastics maken nu ongeveer 40% uit van het stof in onze huizen. Elke keer als het regent, komen microplastics uit de lucht vallen, onze grond zit vol met microplastics, de lucht die we inademen zit vol met microplastics en microplastics zitten in vrijwel alles wat we eten en drinken. In een artikel dat onlangs is gepubliceerd door Yale University wordt besproken hoe alomtegenwoordig microplastics zijn geworden… schrijft Michael Snyder.

Microplastics zijn bijna overal ontdekt, van de bodem van de Middellandse Zee tot de wolken boven Mount Fuji, maar ook in het voedsel dat we etenhet water dat we drinken en de lucht die we inademen. Bij mensen zijn microplastics aangetroffen in onder andere longenplacenta’stestikels en beenmerg, maar ook in bloedurinesperma en moedermelk. Wetenschappers onderzoeken nog steeds de mogelijke impact van microplastics, waarvan is aangetoond dat ze menselijke cellen beschadigen.

Hoe hard je het ook probeert, het is onmogelijk om aan de vervuiling door microplastics te ontsnappen.

Het is letterlijk overal.

Helaas hebben wetenschappers ontdekt dat microplastics zich ophopen in ons lichaam.
Uit een onderzoek dat onlangs in New Mexico werd uitgevoerd, bleek zelfs dat microplastics zich ophopen in onze hersenen

In een onderzoek dat in mei werd gepubliceerd, werd gekeken naar de toenemende hoeveelheden micro- en nanoplastics (MNP’s) in het milieu en hoe deze onze gezondheid zouden kunnen beïnvloeden.

Onderzoekers onderzochten deze scherfachtige deeltjes in menselijke organen – met name de lever, nieren en hersenen – met behulp van autopsiemonsters die van 2016 tot 2024 werden verzameld in Albuquerque, New Mexico. De hersenweefselmonsters waren afkomstig van de frontale cortex, die verantwoordelijk is voor abstract denken, creativiteit en motorische taken.

Als je het gevoel hebt dat je niet zo helder kunt denken als je zou moeten, kan dit daar een reden voor zijn.

Helaas kan dit ook helpen verklaren waarom onze hele samenleving tegenwoordig niet al te helder denkt.

Volgens CNN ontdekten de wetenschappers die dit onderzoek uitvoerden dat hersenmonsters uit 2024 concentraties microplastics bevatten die 50 procent hoger waren dan hersenmonsters uit 2016…

Menselijke hersenmonsters die begin 2024 bij autopsie werden verzameld, bevatten meer kleine stukjes plastic dan monsters die acht jaar eerder waren verzameld, volgens een preprint die in mei online is gezet. Een preprint is een studie die nog niet peer-reviewed en gepubliceerd is in een tijdschrift.

“De concentraties die we zagen in het hersenweefsel van normale individuen, die een gemiddelde leeftijd hadden van rond de 45 of 50 jaar oud, waren 4.800 microgram per gram, of 0,5% van het gewicht,” zei hoofdauteur Matthew Campen, een regentsprofessor farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit van New Mexico in Albuquerque.

“Vergeleken met autopsie-hersenstalen uit 2016 is dat ongeveer 50% hoger,” zei Campen. “Dat zou betekenen dat onze hersenen vandaag de dag voor 99,5% uit hersenen bestaan en de rest uit plastic.”

Oké, laten we dit even laten bezinken.

Op dit moment zijn onze hersenen voor een half procent plastic.

Dat is al erg, maar bedenk eens wat er gebeurt als de hoeveelheid plastic in onze hersenen elke 8 jaar met 50 procent blijft toenemen.

Als dat werkelijk gebeurt, zal over 80 jaar 28 procent van onze hersenen van plastic zijn en zal iedereen dood zijn.

Ik heb dit meer dan eens uitgerekend om er zeker van te zijn dat ik het bij het rechte eind had.

Er wordt gemeld dat het meest voorkomende type plastic dat de onderzoekers vonden in menselijk hersenweefsel polyethyleen was…

Het meest gevonden type plastic was polyethyleen, met grotere hoeveelheden in de hersenen vergeleken met de andere weefselmonsters. Volgens het boek Microfluidics for Cellular Applications wordt polyethyleen op grote schaal geproduceerd en gebruikt in zaken als verpakkingen, plastic zakken, opslagcontainers en speelgoed.

Plastic producten die we elke dag weggooien bevatten zeer gevaarlijke gifstoffen.
Constante blootstelling aan deze giftige stoffen kan zeer ernstige gevolgen hebben.
Volgens een studie op de officiële website van de NIH “bestaat er een duidelijke correlatie tussen blootstelling aan micro- en nanoplastic deeltjes en het ontstaan van verschillende vormen van kanker”…

Van micro- en nanoplastic is al bekend dat het potentiële kankerverwekkende/mutagene stoffen zijn die DNA-beschadiging kunnen veroorzaken, wat leidt tot carcinogenese. Daarom worden de effecten van blootstelling aan micro- en nanoplastics op de menselijke gezondheid momenteel uitgebreid onderzocht om een duidelijk verband te leggen tussen deze stoffen en de gevolgen voor de gezondheid. Tot nu toe is vastgesteld dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen blootstelling aan micro- en nanoplasticdeeltjes en het ontstaan van verschillende vormen van kanker. Daarom hebben we onderzoek gedaan met behulp van de databases PubMed, Web of Science en Scopus, waarbij we hebben gezocht naar alle onderzoekspapers over kanker die mogelijk verband houden met het onderwerp blootstelling aan nano- en microplastics. Uiteindelijk hebben we in dit artikel verschillende vormen van kanker besproken, waaronder hepatocellulair carcinoom, alvleesklierkanker, adenocarcinoom van de alvleesklier, kanker van de galwegen en enkele vormen van endocriene kanker.

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat veel meer mensen tegenwoordig kanker lijken te krijgen.

We hebben te maken met een ongekende explosie van kanker in onze samenleving en het wordt elk jaar erger.

Er zijn veel redenen waarom dit gebeurt en blootstelling aan microplastics is er daar één van.

Een ander onderzoek dat werd uitgevoerd op muizen stelde vast dat blootstelling aan microplastics kan leiden tot “tekenen van cognitieve achteruitgang die lijken op dementie”

Toen Jaime Ross, PhD, neurowetenschapper en assistent-professor aan de University of Rhode Island College of Pharmacy, besloot te onderzoeken hoe het vervuilen van het drinkwater van muizen met kleine stukjes plastic hun cognitieve functie zou kunnen beïnvloeden, verwachtte ze niet dat het experiment veel zou opleveren.

Maar na slechts drie weken ontdekten Ross en haar team dat microplastics hun weg hadden gevonden naar de hersenen van de muizen en de robuuste verdediging van de bloed-hersenbarrière hadden gepasseerd. De onderzoekers voerden verschillende tests uit en ontdekten dat de muizen die aan microplastic waren blootgesteld tekenen van cognitieve achteruitgang vertoonden die leken op dementie.

Hoe meer plastic zich ophoopt in onze hersenen, hoe moeilijker het voor ons wordt om helder te denken.

Bovendien werd in een ander onderzoek microplastic gevonden in alle testikels van mensen en honden die onderzoekers onderzochten

Een nieuw onderzoek vond een “alomtegenwoordige” aanwezigheid van microplastics in testikels van mensen en honden.

Het onderzoek, dat vorige week werd gepubliceerd in het tijdschrift Toxicological Sciences, ontdekte dat van alle 47 testikels van honden en 23 testikels van mensen die werden onderzocht, deze allemaal microplastics bevatten.

De bevindingen suggereren dat er mogelijke gevolgen zijn voor de vruchtbaarheid van de man.

Dit zou kunnen helpen verklaren waarom de vruchtbaarheidscijfers over de hele wereld zijn ingestort.

We hebben echt te maken met een wereldwijde noodsituatie.

Zoals ik heb gedocumenteerd in mijn boek getiteld “End Times”, blijft de hoeveelheid plastic die we wereldwijd produceren elk jaar toenemen en dus groeit deze crisis exponentieel.

Maar zelfs als we onmiddellijk zouden stoppen met de productie van plastic, zou al het plastic dat we al hebben weggegooid nog tientallen jaren blijven afbreken en dus zal het totale aantal microplastics in ons milieu blijven toenemen, wat we ook doen.

Het is tijd voor de mensheid om toe te geven dat we gefaald hebben en om collectief om hulp te roepen voordat het te laat is.

Maar dat gaan we niet doen, toch?


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/een-uitsterving-niveau-bedreiging-staat-op-het-punt-om-de-wereldbevolking-drastisch-te-verminderen-en-de-meeste-mensen-hebben-absoluut-geen-idee/

Hoe de overheid slachtoffers van prikschade (officieel vastgesteld) de mond snoert: ‘Intens triest’


Iris de Boer kreeg ernstige klachten na het nemen van het Pfizer-vaccin. Ze heeft zwart op wit staan dat het coronavaccin de oorzaak was van deze klachten. Iris kwam door de vaccinatie in een rolstoel terecht.

Ze richtte een Facebookgroep op om lotgenoten bij elkaar te brengen. Binnen een maand hadden zich meer dan 1000 mensen gemeld die hetzelfde hadden.

Wat er gebeurt als je berichten over vaccinatieschade op sociale media plaatst, is volgens haar ‘heel schrijnend’. Lotgenoten zoeken elkaar op, maar zelfs dat mag niet van de overheid. Posts worden voortdurend verwijderd omdat ze tot ‘medische schade’ zouden kunnen leiden, zei ze in gesprek met ON!-verslaggever Arlette Adriani.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Je staat er helemaal alleen voor

“Bedenk je heel, heel, heel goed: als het misgaat, als jij degene bent waarbij het verkeerd valt, dan sta je er helemaal alleen voor,” waarschuwt Iris. “Bedenk goed wat je met je volgende booster doet.”

“Intens triest hoe mensen er alleen voor staan. Levenslang veroordeeld,” zegt fractievoorzitter van FVD in Land van Cuijk Marianne Akkermans.

Onder druk gezet

Afgelopen maand onthulde Meta-topman Mark Zuckerberg dat de Amerikaanse regering Facebook en Instagram onder druk heeft gezet om berichten over corona te censureren.

“In 2021 oefenden hoge functionarissen van de regering-Biden, ook vanuit het Witte Huis, maandenlang herhaaldelijk druk uit op onze teams om bepaalde covid-19-content te censureren,” schreef Zuckerberg in een brief aan het Huis van Afgevaardigden.

Facebook blokkeerde ruim 20 miljoen berichten of video’s met ‘desinformatie’ over covid-19. Zuckerberg zei spijt te hebben en noemde de druk van de overheid ‘verkeerd’.

Als je net als Iris ernstige of langdurige bijwerkingen hebt gekregen, dan kun je je hier aanmelden bij de Stichting Coronaschade.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

De sadistische flikker Lindsey Graham heeft zojuist bevestigd dat ze het Oekraïense volk niet opofferen voor “vrijheid” en “democratie”, maar voor de mineralen van Oekraïne, die biljoenen dollars waard zijn

 08/09/2024

Tijdens een ontmoeting met president Volodymyr Zelenskyy gaf de Republikeinse senator Lindsey Graham vrolijk toe dat het niet om altruïstische redenen is dat hij Oekraïne militair wil blijven helpen – maar omdat hij wil dat de Verenigde Staten geld kunnen verdienen met de Oekraïense minerale hulpbronnen. waarvan wordt gezegd dat ze biljoenen (duizenden miljarden) dollars waard zijn, meldt Nya Dagbladet.

– Ik ben hier met president Zelensky en ik ben een groot bewonderaar van wat u en uw land doen. Je probeert de Russen tegen te houden, zodat wij niet met ze hoeven te vechten, begon Graham

– Ze willen geen Amerikaanse troepen, ze hebben alleen wapens nodig om hun land te bevrijden van een verschrikkelijke invasie, vervolgde hij.

Volgens de senator uit South Carolina is het echter niet om altruïstische redenen dat de Verenigde Staten Oekraïne moeten helpen, maar om grof egoïstische en economische redenen. Hij benadrukt dat Oekraïne over zeer uitgebreide natuurlijke hulpbronnen beschikt; natuurlijke hulpbronnen die de Amerikanen graag willen hebben.

– Ze beschikken over minerale hulpbronnen ter waarde van biljoenen die onze economie ten goede kunnen komen, dus ik wil onze vrienden in Oekraïne blijven helpen, gaf Graham toe.

‘Kan het rijkste land van Europa worden’

Ondanks dat Lindsey Graham toegaf dat ze Oekraïne helpen omdat ze op de lange termijn een kans zien om er geld aan te verdienen, had Zelenski er niets tegen te brengen, maar bedankte de senator.

Het is ook niet de eerste keer dat Graham zegt dat hij de Oekraïense minerale hulpbronnen in handen wil krijgen. Al in juni beschreef hij Oekraïne als een “goudmijn” en beweerde vervolgens dat “ze beschikken over 10 tot 12 biljoen cruciale mineralen”.

– Ze zouden het rijkste land van heel Europa kunnen worden. Ik wil dat geld en die bezittingen niet aan Poetin geven om ze met China te delen, zei hij toen, en verklaarde dat de VS het zich niet kunnen veroorloven dat Oekraïne verliest.

– Als we Oekraïne nu helpen, kunnen ze de beste zakenpartner worden waar we ooit van kunnen dromen. Deze 10 tot 12 biljoen dollar aan cruciale minerale hulpbronnen zouden door Oekraïne en het Westen kunnen worden gebruikt, en niet aan Poetin en China kunnen worden gegeven.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/de-sadistische-flikker-lindsey-graham-heeft-zojuist-bevestigd-dat-ze-het-oekraiense-volk-niet-opofferen-voor-vrijheid-en-democratie-maar-voor-de-mineralen-van-oekr


Het Imperium heeft hulpbronnen nodig: Oekraïne is een ‘goudmijn’ – Dikke Amerikaanse flikker met een zetel in de Senaat

Het toestaan ​​van een Russische overwinning in het conflict zou Amerika de toegang tot enorme minerale hulpbronnen ontnemen.  Washington “kan het zich niet veroorloven” om Rusland de overwinning te laten behalen in het conflict in Oekraïne, omdat dit zou betekenen dat het de directe toegang tot enorme bodemschatten zou verliezen, heeft de Amerikaanse senator Lindsey … Meer lezen overHet Imperium heeft hulpbronnen nodig: Oekraïne is een ‘goudmijn’ – Dikke Amerikaanse flikker met een zetel in de Senaat

Over twee weken wil de Duitse regering akkoord gaan met een mondiaal pact voor digitale dwang

 

Op 22 en 23 september vindt in New York een VN-top over de toekomst plaats, voorbereid door de Duitse en Namibische regeringen. Het doel is om een Global Digital Compact aan te nemen, waarover al is onderhandeld met vrijwel volledige uitsluiting van het publiek en – voor zover ik weet – de parlementen. Als je de lege woorden waarin het Global Digital Compact is verpakt terzijde schuift, zie je een overeenkomst om iedereen te dwingen een wereld binnen te gaan die wordt beheerst door digitale bedrijven, schrijft Norbert Häring.

Als ik schrijf over uitsluiting van het publiek, bedoel ik niet geheimhouding. De onderhandelingen op de top vinden plaats achter gesloten deuren. Maar het Global Digital Compact in de tweede herzieningsversie wordt gepubliceerd op de VN-website voor de Summit of the Future. Maar noch de VN, noch de Duitse federale regering, die aanzienlijk betrokken was bij de voorbereiding van de top, deden serieuze pogingen om het publiek te informeren over wat er gepland was, of zelfs maar om dit in parlementen en de media te laten bespreken. Het is ook niet openbaar welke bedrijven, stichtingen en zorgvuldig uitgekozen vertegenwoordigers van het zogenaamde maatschappelijk middenveld aan de onderhandelingstafel mogen zitten. Het World Economic Forum zal vrijwel zeker aanwezig zijn, evenals de Club van Rome, zoals gerapporteerd.

De verdragstekst begint met te zeggen dat digitale technologieën “enorme potentiële voordelen bieden voor het menselijk welzijn en de vooruitgang van samenlevingen” en dat we daarom elke digitale kloof tussen en binnen landen moeten wegnemen. Het verklaarde doel is “een digitale toekomst voor iedereen”.

Belangrijk is wat er niet in het contract staat. Het woord vrijwillig komt alleen voor in de context van ondertekening van het contract. Burgers hebben echter niet het recht om voor een andere toekomst te kiezen dan een volledig gedigitaliseerde toekomst. Omdat dat een digitale kloof zou openen die niet langer zou mogen bestaan. Er is geen voorziening voor het recht om veel van je zaken op de traditionele manier te regelen door met andere mensen om te gaan in plaats van met computers. Niemand mag ervoor kiezen dat zijn kinderen les krijgen van leraren in plaats van van computers, of dat gesprekken met de dokter en behandelingen geheim blijven in plaats van opgeslagen te worden op de servers van IT-bedrijven. Niets in het contract wijst erop dat een dergelijk recht zelfs maar in overweging werd genomen.

Risico’s worden erkend, maar zonder dat de tekst specifiek is. Ze moeten worden “beperkt”. Er moet ook worden gezorgd voor menselijk toezicht op de nieuwe technologieën. Internationale samenwerking moet wendbaar zijn en zich aanpassen aan het snel veranderende technologische landschap. Dan is er een heleboel bla bla bla met mooie bijvoeglijke naamwoorden zoals duurzaam, eerlijk, open, verantwoordelijk, enz. Het klinkt goed, maar het heeft grote voeten.

De ontwikkeling van het digitale technologische “landschap” wordt dus afgeschilderd als iets dat van boven komt, als iets waaraan burgers en zelfs overheden zich moeten aanpassen. Toch is landschap gewoon een ander woord voor de digitale bedrijven en wat zij bedenken. Dit erkent een leiderschapsrol voor bedrijven. Dit is, zoals ik in een eerdere post heb laten zien, een rode draad door de VN-top over de toekomst en de acties van de VN in de afgelopen twee decennia.

De wereldheerschappij door bedrijven zal worden gevestigd op de VN Future Summit

28-11-2023 | De volledige onderwerping van de VN aan bedrijfsbelangen, die het World Economic Forum in 2010 heeft geschetst met zijn Global Redesign Initiative en sindsdien met succes heeft nagestreefd, zal worden verankerd in de regels van de wereldorganisatie tijdens de VN Future Summit in 2024.

De risico’s van digitalisering moeten in geen geval worden vermeden, maar alleen “beperkt”. “Menselijk toezicht” op nieuwe technologieën is iets heel anders dan democratische controle en beslissingsautonomie voor gebruikers. Als Elon Musk van X, Mark Zuckerberg van Meta, Sam Altman van OpenAI en de bazen van Google soevereiniteit hebben over de nieuwe technologieën, is aan deze eis van het verdrag voldaan, maar zijn de belangen van burgers allesbehalve gewaarborgd. Het hele verdrag leest alsof de IT-bedrijven en hun stichtingen het hebben opgesteld, en dat is waarschijnlijk niet ver bezijden de waarheid. Per slot van rekening is de VN afhankelijk van het geld van bedrijven en de rijkste en machtigste bedrijven ter wereld zijn IT-bedrijven.

Conclusie

Als er op internationaal niveau, onder leiding van een VN die sterk wordt beïnvloed door IT-bedrijven, een duwtje in de rug wordt gegeven bij het publiek en de parlementen om de digitalisering te bevorderen en iedereen – of ze dat nu willen of niet – uitgebreid gebruik te laten maken van digitale technologieën, apparaten en programma’s, vraag je je niet langer af waarom onze federale overheid zo toegewijd is aan het onderwerpen van haar burgers aan digitale dwang. Of het nu is door het afschaffen van de mogelijkheid om contant te betalen, of het nu via de staatsspoorwegen is of via het semi-overheidsbedrijf DHL, of door het willekeurig koppelen van staatsuitkeringen zoals het Deutschlandticket, cultuurcheques voor 18-jarigen en eenmalige energievergoedingen voor studenten aan het gebruik van een smartphone. Dit is hoe onze regering punten scoort in de internationale evaluatie van vooruitgang in digitalisering.

Het feit dat dit betekent dat burgers worden onderworpen aan steeds intensiever digitaal toezicht op al hun bewegingen en uitspraken, is een extra bonus voor onze op toezicht beluste machthebbers, zo ervaart men steeds meer.

Accepteer dit niet in stilte! Laat parlementsleden weten dat u van hen verwacht dat zij het recht van burgers op een zelfbepaald leven met beschermde privacy verdedigen. Vraag hen waarom het digitale pact geen individueel recht vermeldt om af te zien van digitalisering en vraag hen wat zij daarvan vinden. Vraag of ze handelen volgens de stelregel dat alles wat goed is voor de IT-bedrijven ook goed is voor Duitsland. Controleer of u wilt stemmen op partijen die de belangen van de IT-industrie boven die van burgers stellen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/over-twee-weken-wil-de-duitse-regering-akkoord-gaan-met-een-mondiaal-pact-voor-digitale-dwang 

Studie: zoutwater neusdruppels verkorten kinderkoude

     (Adobe Stock)

Vrijdag 06 september 2024 08:29 EDT

Zoutwaterneusdruppels kunnen de lengte van de kou van een kind met twee dagen verminderen, zo blijkt uit een nieuwe studie.

“We ontdekten dat kinderen die zoutwaterneusdruppels gebruikten gemiddeld zes dagen koude symptomen hadden, waar degenen met de gebruikelijke zorg acht dagen symptomen hadden, zei TAG1> onderzoeker Dr. Steve Cunningham, een hoogleraar pediatrische respiratoire geneeskunde aan de Universiteit van Edinburgh in het Verenigd Koninkrijk.

“De kinderen die zoutwaterneusdruppels kregen, hadden ook minder medicijnen nodig tijdens hun ziekte, ” voegde hij eraan toe.

Kinderen hebben de neiging om 10 tot 12 verkoudheden per jaar te hebben, “die een grote impact hebben op hen en hun families, ” zei Cunningham.

Oplossingen zonder recept zijn die drugs zoals paracetamol en ibuprofen die symptomen kunnen behandelen, maar tot nu toe zijn er geen behandelingen geïdentificeerd die het herstel van verkoudheid kunnen versnellen, zei Cunningham.

Voor de nieuwe studie rekruteerden onderzoekers meer dan 400 kinderen van 6 jaar of jonger en gaven ze willekeurig de opdracht om zout-water-neusdruppels of gebruikelijke zorg te nemen als ze verkouden werden.

Zoutwateroplossingen worden vaak door mensen in Zuid-Azië gebruikt als neusirrigatie of gorgelen om verkoudheid te behandelen, merkten onderzoekers op.

(nvdr.: onze Blog redacteur gebruikt dit al jaaaaaren … zonder farmaceutische middelen te hoeven te gebruiken!)

In totaal werden ongeveer 300 van de kinderen verkouden en kreeg de helft zoutwaterdruppels als behandeling.

Ouders dienden minimaal vier keer per dag drie druppels per neusgat toe, met behulp van een zoutwateroplossing die ze thuis met zeezout maakten, aldus onderzoekers.

De kinderen werden niet alleen sneller beter met zoutwaterdruppels, maar verkoudheid verspreidde zich ook minder naar andere familieleden. Ongeveer 46% van die gezinnen had andere leden verkouden, tegenover 61% van de gezinnen van wie de kinderen de gebruikelijke zorg kregen.

Ongeveer 82% van de ouders zei dat de neusdruppels hun kind hielpen sneller beter te worden en 81% is van plan in de toekomst de zoutwaterdruppels te gebruiken, melden onderzoekers.

“Het verminderen van de duur van verkoudheid bij kinderen betekent dat minder mensen in hun huis ook verkouden worden, met duidelijke gevolgen voor hoe snel een huishouden zich beter voelt en kan terugkeren naar hun gebruikelijke activiteiten zoals school en werk, ” zei Cunningham.

“Onze studie toonde ook aan dat ouders veilig neusdruppels kunnen maken en toedienen aan hun kinderen en daarom enige controle hebben over de verkoudheid bij hun kinderen, voegde hij eraan toe.

Onderzoekers zeiden dat de druppels waarschijnlijk werken door het vermogen van de luchtwegen te vergroten om het koude virus te bestrijden.

“Zout bestaat uit natrium en chloride. Chloride wordt gebruikt door de cellen langs de neus om hypochloorzuur in cellen te produceren, die ze gebruiken om zich te verdedigen tegen virusinfectie, legde Cunningham uit.

“Door extra chloride aan de voeringcellen te geven, helpen de cellen meer hypochloorzuur te produceren, wat helpt bij het onderdrukken van virale replicatie, het verminderen van de lengte van de virusinfectie en dus de duur van de symptomen, ” voegde Cunningham toe.

Deze bevindingen zullen worden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Respiratory Society in Wenen, Oostenrijk.

“Dit is een belangrijke studie die als eerste in zijn soort de impact van zoute neusdruppels bij kinderen met verkoudheid onderzoekt, zei  Alexander Moeller, hoofd van de ERS Pediatric Assembly en hoofd respiratoire geneeskunde aan het Universitair Kinderziekenhuis Zürich. Moeller was niet betrokken bij het onderzoek.

“Hoewel de meeste verkoudheid meestal niets ernstigs wordt, weten we allemaal hoe ellendig ze kunnen zijn, vooral voor jonge kinderen en hun families, ” zei Moeller in een persbericht over een vergadering. “Deze extreem goedkope en eenvoudige interventie kan wereldwijd worden toegepast. Ouders een veilige en effectieve manier bieden om de impact van verkoudheid bij hun kinderen en gezin te beperken, zou een aanzienlijke vermindering van de gezondheid en de economische last van deze meest voorkomende aandoening betekenen. ”

Het onderzoeksteam is vervolgens van plan het effect van zoutwaterdruppels op piepen tijdens verkoudheid te onderzoeken. De eerste resultaten van deze studie toonden aan dat kinderen die de druppels kregen significant minder episodes van piepende ademhaling hadden, 5% versus 19%.

Omdat deze bevindingen afkomstig zijn van een medische bijeenkomst, moeten ze als voorlopig worden beschouwd totdat ze worden gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift.

© HealthDay

https://www.newsmax.com/health/health-news/colds-kids-nose-drops/2024/09/06/id/1179318/

Zijn wij zo dom om het begin van het einde te accepteren?

 zondag, 08 september 2024 09:49

rsz cbdc begin van eindeJe kunt alles verkopen aan het publiek en ook de nodige garanties geven als overheid want iedereen weet dat garanties van een overheid niets waard zijn.

Als je dan ook nog het woord ‘gemak’ in de strijd gooit, dan zie je al snel dat mensen geneigd zijn om iets te accepteren.


Overal ter wereld zijn centrale banken druk bezig met de ontwikkeling van een digitale valuta, zo ook bij ons in Europa.

De digitale euro is een elektronische vorm van publiek geld, de munten en biljetten in onze portemonnee. Dit noemen we digitaal centralebankgeld, of central bank digital currency (CBDC).

Dat die digitale euro er gaat komen is zo goed als zeker.

De Europese Commissie heeft op 28 juni 2023 een voorstel gepresenteerd voor de mogelijke uitgifte van een digitale euro. 
De Europese Commissie stelt voor dat de digitale euro de status van wettig betaalmiddel krijgt, niet programmeerbaar wordt en dat de privacy van burgers in de EU op dezelfde wijze wordt bewaakt als bij huidige betalingen via de bank
Mensen mogen zelf beslissen of ze wel of niet digitale euro’s willen hebben en gebruiken om betalingen mee te doen. 
Contant geld blijft daarnaast gewoon beschikbaar.

Op dit moment zijn ze daar druk mee bezig in Brussel en zullen er t.z.t. concrete berichten komen over de formele acceptatie en invoering van de CBDC.

In eerste instantie lijkt het allemaal heel onschuldig want volgens de Nederlandse overheid zal deze CBDC niet programmeerbaar zijn en bovendien is het geheel vrijwillig.

Maar, het programmeerbaar zijn is juist één van de belangrijkst kenmerken van de CBDC.

Ravi Menon, voormalig directeur van de centrale bank van Singapore: In tegenstelling tot contant geld zullen CBDC's programmeerbaar zijn.

“De eigendomsrechten worden uitgedrukt in digitale vorm, in de vorm van een programma, en dus kun je in het programma voorwaarden schrijven voor het gebruik ervan ... Het is dus eigenlijk de mogelijkheid om een computersoftwareprogramma op geld te schrijven, om het te verplaatsen voor een specifiek doel.”

Kun je je voorstellen wat voor gebruiksvoorwaarden er in CBDC's geprogrammeerd zullen worden als ze ooit van de grond komen?
We gaan nu iets verder in de tijd wanneer de digitale euro met veel bombarie zal worden gelanceerd.

Hoeveel mensen zullen er niet in trappen op basis van de verhaaltjes van de overheid dat de CBDC niet programmeer is en dat alles geheel vrijwillig is?

Een bepaalde periode zal dat zo blijven en meer en meer mensen zullen overstappen op de CBDC, want die complotdenkers hadden maar mooi ongelijk.

En dan zal er iets gebeuren.

Het kan een oorlog zijn, een pandemie, een natuurramp, een enorme terroristische actie of iets anders.

Net zoals je direct na 9/11 de Patriot Act kreeg in Amerika kreeg met ongekende bevoegdheden voor de overheid in de strijd tegen het terrorisme, zo zal er een nieuwe Europese wet of Verordnung komen, waarbij men helaas terug moet komen op eerder gedane toezeggingen.

Hetgeen er gebeurd is, had nooit kunnen gebeuren als overheden mogelijkheden zouden hebben om de CBDC te programmeren. De Europese Commissie geeft dan ook de garantie dat hetgeen er gebeurd is nooit meer kan gebeuren als de CBDC programmeerbaar wordt gemaakt.

En dan komen we zo rond 2030 aan en hebben we wel degelijk een programmeerbare euro.

Bovendien is de CBDC dankzij het succes van de afgelopen jaren nu zover ingeburgerd dat vanaf dat moment alle rekeningen digitaal zullen worden en het oude geld zal verdwijnen.

En dan hebben ze de mens gevangen, voor altijd, zoals George Orwell zei en heeft het WEF toch gelijk gekregen dat de mens niets zal bezitten in 2030.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...