donderdag 1 februari 2024

Bekijk deze ‘historische’ toespraak van AfD-leider Alice Weidel, ze gaat helemaal los


U richt Duitsland te gronde, zei AfD-leider Alice Weidel in een ‘historische’ toespraak tegen de Duitse regering. Ze vroeg de regering waarom zij haar eigen land haat.

“Deze regering haat Duitsland!” riep Weidel.

Haar speech doet veel stof opwaaien, ook in Nederland. “Wow, deze toespraak van Weidel in de Bundestag is nu al klassiek,” stelt journalist Joost Niemoller. “De sterkste politica van Europa breekt haarscherp het desastreuze Duitse beleid af.” Volgens hem moet ze bondskanselier worden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het piept en kraakt in Duitsland

“Als ik mij niet vergis, is dit een historische toespraak van Weidel. Het piept en het kraakt in Duitsland. Zij benoemt perfect het falen van de huidige regering,” reageert journalist Eric van de Beek.

Fractievoorzitter van FVD in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans voegt toe: “Wat een pijnlijk herkenbare speech […] van de meest begenadigde spreekster van Duitsland.”

Wanhoop van deze regering

“De de-industrialisatie van ons grote buurland. De gigantische hoeveelheid migratie, de boerenprotesten, het mkb,” somt ze op.

“Weidel gaat helemaal los,” schrijft onderzoeksjournalist Marc van der Vegt. “De leugens die over AfD worden verspreid via de media met belastinggeld, de opzettelijke naming en shaming van de AfD en haar leden, leggen de wanhoop van deze regering bloot.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...