zondag 31 maart 2024

Nederland met de hoogste oversterfte in de Europese Unie en vaccinweigeraar Bulgarije met de laagste

 maart 20, 2024   16 

    pexels.com

Ook in januari van dit jaar was er sprake van oversterfte in de EU, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het oversterftecijfer is echter licht gedaald, van 9,5 procent in december naar 4,2 procent in januari, bericht Uncutnews.

In mei vorig jaar, toen de WHO het einde van de coronavirus pandemie aankondigde, was het oversterftecijfer 3,6 procent.

Eurostat

Wat meteen opvalt is dat Nederland het hoogste oversterftecijfer van de Europese Unie heeft. In januari was ons oversterftecijfer maar liefst 15,3 procent. Ook Kroatiƫ (12,1 procent) en Denemarken (11,5 procent) hebben een hoog oversterftecijfer.

    Eurostat

Landen als Bulgarije (-14,2 procent), Hongarije (-8,6 procent) en Litouwen (-6,9 procent) hebben een ondersterftecijfer. In deze landen sterven minder mensen dan verwacht.

Ironisch genoeg waarschuwde de Europese Commissie eind 2021 dat de lage vaccinatiegraad in Bulgarije “de hele EU bedreigt”. Op dat moment was de vaccinatiegraad daar de laagste in Europa: 22,7 procent van de bevolking was volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.

De autoriteiten in Bulgarije waren ook erg terughoudend met het invoeren van nieuwe coronavirusregels.


Het “slechtste” jongetje van de klas, dat werd verguisd vanwege zijn lage vaccinatiegraad, is nu het beste jongetje van de klas.

En het wordt nog erger: volgens de statistiekenwebsite Our World in Data is het sterftecijfer in Nederland in februari gestegen tot 20 procent.

Bron: EXCESS MORTALITY STATISTICS


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/nederland-met-de-hoogste-oversterfte-in-de-europese-unie-en-vaccinweigeraar-bulgarije-met-de-laagste/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...