zaterdag 6 april 2024

Hoelang zal het huidige financiële systeem nog doorgaan?

 zaterdag, 06 april 2024 10:38    Hits: 2125

ineenstorting financiële systeemWij werken, sparen en stoppen Euro’s in een pensioenpot voor een zorgeloos leven later.

Tegelijkertijd komen er allerlei waarschuwingen dat het huidige financiële systeem onhoudbaar wordt.



Allemaal hebben we te maken met financiën of we willen of niet.

Mensen die net genoeg verdienen om te kunnen bestaan zullen zich niet zo druk maken om investeringen die ze niet hebben, maar mensen die dat wel hebben zullen soms best slapeloze nachten ervaren omdat ze niet weten wat wijsheid is.

Moet je je geld op de bank zetten of moet je misschien toch investeren in cryptovaluta zoals bitcoin?

Er zijn genoeg adviseurs te vinden, maar of deze weten wat er precies gaat komen is nog maar de vraag en als je dat niet weet, dan wordt ieder advies koffiedik kijken.

Nu zal er waarschijnlijk altijd wel een vorm van geld zijn, maar het lijkt ook zeker dat ons huidige geldsysteem haar langste tijd heeft gehad.

We weten dat er door centrale banken in de achtergrond hard wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de CBDC, de centrale bank digital currency.

Er is al veel geschreven over de gevaren van die CBDC en het is dan ook niet waarschijnlijk dat veel mensen deze nieuwe valuta vrijwillig zullen omarmen.

Wat er dan waarschijnlijk nodig zal zijn is een soort grote schok, iets waardoor mensen wel bereid zijn om die nieuwe valuta te accepteren.

Daarnaast is de vraag hoelang het oude systeem überhaupt nog kan draaien.

George van Houts denkt dat dit niet erg lang is, want hij schrijft op X:

De VS is wanhopig in doodsnood woest om zich heen aan t maaien.

Staatsschuld 33.000 miljard, stijgt met 1 biljoen per kwartaal. Overheidstekort 6% per jaar. Rentebetalingen zijn 1000 miljard per jaar, nu al 22% van het staatsbudget. Failliet. Studieschuld gemiddeld 40.000 per student. Totaal 1700 miljard.

Creditcardschulden gemiddeld 7.000 per creditcard. Amerikanen nemen bij max roodstand steeds nieuwe creditcard erbij.

Tijdens brainstormcessies met betrekking tot de geplande New World Order werd er in 2022 een topconferentie gehouden in Dubai.

Eén van de sprekers daar was Pippa Malmgren, voormalig presidentieel adviseur van George Bush.

Zij stelt dat het financiële systeem de basis is van de New World Order en zei verder:

"We staan aan de vooravond van een dramatische verandering waarbij we op het punt staan om het traditionele systeem van geld en boekhouden op te geven en een nieuw systeem te introduceren. En dat nieuwe systeem noemen we blockchain.

Het betekent digitaal. Het betekent dat we een bijna perfecte registratie hebben van elke transactie die plaatsvindt in de economie, iets wat ons veel meer duidelijkheid zal geven over wat er aan de hand is.

Het brengt ook enorme gevaren met zich mee voor de machtsverhoudingen tussen staten en burgers. Ik denk dat we een digitale grondwet van mensenrechten nodig hebben als we digitaal geld willen hebben.

De meeste mensen denken dat digitaal geld crypto en privé is, maar wat ik zie zijn grootmachten die digitale valuta introduceren. De Chinezen waren de eersten. De VS staat op het punt om dezelfde kant op te gaan. De Europeanen hebben zich er ook toe verbonden."

Wat Malmgren zegt is dat wanneer de New World Order komt er ook een nieuw financieel systeem zal komen.

Iets dat ook Macron wist te vertellen bij de Global Finance Summit in Paris in 2023:

"De wereld heeft een publieke financiële schok nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan en het huidige systeem is niet geschikt om de uitdagingen van de wereld aan te gaan."
Het nieuwe financiële systeem zal komen, zoveel lijkt zeker.

Uit de woorden van Macron kan je opmaken dat er waarschijnlijk een soort financiële 9/11 zal plaatsvinden.

Een dusdanige heftige (financiële) gebeurtenis dat de mensheid alleen nog de CBDC van de centrale bank zal vertrouwen.

Wat ze er dan weer niet bijvertellen is wanneer dit zal gebeuren.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...