vrijdag 3 mei 2024

Klaus Schwab’s WEF geeft een opdracht aan de wereldleiders: “De brandstofprijzen zijn niet hoog genoeg”

juli 14, 2022   96

    U.S. Embassy Bern, Switzerland / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

De brandstofprijzen zijn te laag en moeten drastisch verhoogd worden om “de democratie veilig te stellen,” aldus het Wereld Economisch Forum (WEF) van Klaus Schwab, dat een edict uitvaardigde waarin hogere energieprijzen geëist worden, bericht Newspunch.com.

Ja, dat leest u goed.

In een artikel dat op 11 juli gepubliceerd werd, deed het WEF een oproep aan zijn legioen van Young Global Leaders, met als argument dat de torenhoge brandstofprijzen die wij in 2022 meemaken, gewoon niet hoog genoeg zijn. Alsof de gewone mensen nog niet genoeg pijn lijden aan de benzinepomp, beweert Klaus Schwab dat de huidige fossiele brandstofprijzen zwaar “ondergeprijsd” zijn.

Het artikel van het WEF is ingewikkeld en achterbaks, maar het komt er in feite op neer dat er een einde moet komen aan alle belastingvoordelen voor de olie-, gas- en steenkoolproductie – samen met hogere belastingen. Dit idee is niet nieuw. In wezen is het hetzelfde idee als het belasten van fossiele brandstoffen op basis van hun koolstofgehalte. Het resultaat zou zijn dat brandstof voor de overgrote meerderheid van de bevolking een onbetaalbare luxe wordt.

Via WEF:

“Ten eerste moeten de leidende democratieën afspreken een einde te maken aan de te lage prijsstelling voor fossiele brandstoffen, die de voornaamste factor is die een overgang naar schone energie in de weg staat. De onderwaardering in verband met de productie en verbranding van steenkool, olie en gas bedroeg 5,9 biljoen dollar aan economische kosten in 2020. Bijna een kwart van deze verliezen – 1,45 biljoen dollar – deden zich voor in 48 grote en kleinere democratieën.

De leidende democratieën van de G20 moeten zich er collectief toe verbinden de kosten en belastingvoordelen voor de productie en het verbruik van fossiele brandstoffen geleidelijk af te schaffen. Zij moeten ook geleidelijk een efficiëntere prijsstelling voor fossiele brandstoffen invoeren door middel van belastingen of verhandelbare vergunningen om de kosten van plaatselijke luchtverontreiniging, opwarming van de aarde en andere economische schade te dekken.

Wereld Economisch Forum: “Overschakelen op groene energie is de sleutel tot zowel de aanpak van de klimaatverandering als het creëren van duurzame economieën. Hier leest u waarom.”

Er zijn nog drie andere bepalingen waarover u op de website van het WEF kunt lezen, die allemaal de prijs van fossiele brandstoffen over de hele linie enorm zouden doen stijgen. Het WEF rechtvaardigt dit met deze verklaring:

“Door een overgang naar schone energie uit te stellen, maken leidende democratieën hun economieën kwetsbaarder doordat zij afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen. Collectief optreden om een groene overgang te bevorderen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook van cruciaal belang voor de bescherming van de democratie.

Wereld Economisch Forum: “Overschakelen op groene energie is de sleutel tot zowel de aanpak van de klimaatverandering als het creëren van duurzame economieën. Dit is waarom.”

Het belangrijkste punt in Klaus Schwab’s laatste proclamatie is dat fossiele brandstoffen momenteel “te laag geprijsd” zijn. Natuurlijk betalen de Amerikaanse consumenten momenteel de “marktprijs” voor deze brandstoffen. Blijkbaar is de “marktprijs” te laag voor het WEF.

Dit brengt ons tot de grote vraag. Hoe lang – weken, dagen, maanden – zal het nog duren voordat wij de Biden-regering regelgevende maatregelen zien nemen om aan dit WEF-edict te voldoen?

Hoe groot is de kans op een Executive Order?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/klaus-schwabs-wef-geeft-een-opdracht-aan-de-wereldleiders-de-brandstofprijzen-zijn-niet-hoog-genoeg/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...