donderdag 16 mei 2024

Nieuwe EU-waanzin: elke gekapte boom moet worden gemeld

mei 12, 2024

18

   mila-del-monte / Pixabay

Het doel van de EU om een unie van vrede en handel te worden, waarin volken en naties hun manier van leven autonoom behouden, is tragisch mislukt. De Unie probeert nu het leven van mensen tot in de kleinste details te dicteren. De nieuwste streek is een compleet idiote verordening volgens welke elke omgehakte boom moet worden gerapporteerd met de locatie en de rechtvaardiging. Dit geldt ook voor bomen die om natuurlijke redenen omvallen. De resulterende administratieve werklast is praktisch onbeheersbaar, schrijft Willi Huber.

In eerste instantie werden boeren afhankelijk gemaakt van EU-subsidies naast de verschrikkelijke nationale belastingen. Deze subsidies kunnen op elk moment worden stopgezet als de boeren de regels van de Europese Unie aan hun laars lappen. Dit is het uitgangspunt voor de huidige waanzin van de EU die bekend staat als de EU ontbossingsverordening.

Het is voor iedereen een raadsel of dit een geval is van wereldvreemde bureaucraten die geen idee hebben van land- en bosbouw – of dat het een kwaadaardig plan is om alle kleine en middelgrote ondernemingen te vernietigen, ongeacht de sector.

De EU ontbossingsverordening (Verordening (EU) 2023/1115) is ogenschijnlijk bedoeld om het probleem van illegale ontbossing te verminderen. De verordening zou ervoor moeten zorgen dat palmolie, rubber, koffie, cacao, hout, soja en vee niet worden verbouwd op voormalige bosgebieden die speciaal voor dit doel zijn gekapt. De slimme denker zal zich realiseren dat het merendeel van de genoemde goederen slechts een marginale of zelfs helemaal geen band met Europa heeft.

De Europese Commissie heeft bepaald dat deze producten verifieerbaar traceerbaar moeten zijn. De genoemde producten mogen alleen in de EU op de markt gebracht of geëxporteerd worden als ze aan de eisen voldoen. Er zijn vrijwel geen uitzonderingen; zelfs hout dat wordt weggegeven aan familieleden moet worden geregistreerd.

 

Vooral boeren en bosbouwers moeten nu precieze informatie over elke boom invoeren in een informatiesysteem: de geografische coördinaten, de houtsoort en de hoeveelheid. Alleen dan krijgen ze een referentienummer voor het hout en mogen ze het aan een zagerij verkopen. Producten uit gebieden die tot 2021 nog bos waren, mogen niet meer worden verhandeld. Dit betekent dat deze informatie ook met terugwerkende kracht moet worden geregistreerd.

De verordening heeft geen zin voor Oostenrijk in het bijzonder, maar ook niet voor Duitsland, omdat illegale ontbossing geen probleem is in deze landen. Hoe zo’n absurde en wereldvreemde verordening tot stand kon komen, moeten we ons in Oostenrijk afvragen, vooral bij de ÖVP – die beweert bijzonder competent te zijn op het gebied van landbouw en deze naar verluidt bijzonder goed vertegenwoordigt in de EU. Van 1995 tot 2004 leverde de Oostenrijkse ÖVP zelfs de EU-commissaris voor landbouw. Op dit moment vragen 22 landen om de inwerkingtreding van de verordening uit te stellen tot het einde van het jaar – en om verbeteringen aan te brengen.

Oostenrijk smeekt ook om uitstel, maar als je het persbericht van de voorzitter van de Landbouwkamer leest, zie je ook dat deze sector volledig besmet is door de klimaatwaan waaraan hij zich onderwerpt.

Op onze breedtegraden, waar het bosbeheer al wordt geregeld door strenge bosbouwwetten, zou deze verordening geen enkel voordeel hebben. Het zou echter een enorme, volstrekt onzinnige inspanning vergen en de frustratie van (bos)boeren door onnodige bureaucratische hindernissen alleen maar vergroten. Een einde aan de voortdurende obstructie van waardevolle beheersmaatregelen, die we ook dringend nodig hebben voor de klimaatgeschiktheid van onze bossen en energiesystemen. – Voorzitter van de Oostenrijkse Landbouwkamer Josef Moosbrugger


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/nieuwe-eu-waanzin-elke-gekapte-boom-moet-worden-gemeld/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...