Je hebt er hoogstwaarschijnlijk niets van gemerkt, maar op 22 en 23 september vond de Summit of the Future plaats voorafgaand aan de Algemene Vergadering van de VN.
Aan het eind van de Summit is een eindverklaring opgesteld, het Pact for the Future, waarbij een sleutelrol was weggelegd voor Nederland.
Na deze ‘Agenda 2030-top’ was Agenda 2030 trending op X, ‘maar hier in Den Haag zult u er niets over horen en in Hilversum al helemaal niet’, merkt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen op.
Globalistische geloofsbelijdenis
Hij las de eerste pagina’s van het Pact for the Future, dat premier Schoof, ministers Veldkamp en Klever, en koningin Maxima dit weekeinde namens Nederland hebben bekrachtigd bij de VN. Het leest als een globalistische geloofsbelijdenis waarin elk contact met de realiteit verloren is gegaan, aldus Van Houwelingen, die het een ‘absurd’ pact vindt.
Het gaat over de Sustainable Development Goals, klimaatverandering als één van de grootste uitdagingen van onze tijd en het transformeren van ‘global governance’ (lees: wereldbestuur).
Afkeuren voordat het te laat is
Veel prominenten trekken aan de bel. “Verschrikkelijk. Deze socialistische documenten geven de VN macht en controle over landen,” reageert wetenschapper en arts Robert Malone. “De Amerikaanse Senaat moet deze overeenkomst afkeuren voordat het te laat is.”
Eerder mislukte het pandemieverdrag en nu proberen ze het opnieuw met het Pact for the Future, waarschuwt Robert F. Kennedy junior. Deze overeenkomst stelt internationale organisaties in staat om de soevereiniteit van landen te schenden en brengt ons niets goeds, zegt Kennedy.
Argentinië doet in ieder geval niet mee:
Argentinië heeft het pact niet ondertekend omdat er in het land ‘geen ruimte is voor totalitaire internationale agenda’s’.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.