rsz vrouwen meer kans dementieWat dan ook de oorzaak moge zijn, feit is dat steeds meer mensen in onze maatschappij te maken zullen krijgen met dementie.

Een nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen meer gevaar lopen, maar dat wil niet zeggen dat mannen gevrijwaard zijn van deze aandoening.


We hebben in de loop der jaren al vele artikelen geschreven over de verwoestende werking van sommige farmaceutische medicijnen.

Producten zoals statines die alle cholesterol slopen, inclusief de ‘goede’ waardoor hele delen van je brein gesloopt kunnen worden.

Er wordt inmiddels ook gekeken naar het beruchte ‘coronavaccin’ als mogelijke oorzaak van dementie, want ook dit goedje weet tot je hersenen door te dringen.

Waarschijnlijk zullen er meerdere oorzaken zijn voor dementie, maar ongeacht de reden zou het wel mooi zijn als je iets kon doen om te voorkomen dat je dement wordt.

Twee dingen zijn sowieso duidelijk: Blijf ver weg uit de buurt van statines en neem nooit, maar dan ook echt nooit, een mRNA coronaprik.

Er is nu een nieuw wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat uitwijst dat je zelf heel veel kunt doen om dementie te voorkomen.

Een op de drie vrouwen en een op de zeven mannen krijgen ooit dementie. De ziekte is niet te genezen, wel zou ongeveer de helft van de gevallen te voorkomen zijn door een gezonde leefstijl. Een nieuwe studie wijst uit dat voedingsmiddelen met veel flavonoïden de kans op de ziekte met 28 procent kunnen verlagen. 

De hoofdonderzoeker van de studie, professor Aedin Cassidy, legt uit: "In deze cohortstudie hebben we voedingsgegevens geanalyseerd van meer dan 120.000 volwassenen tussen de 40 en 70 jaar uit de UK Biobank. Onze bevindingen tonen aan dat het consumeren van zes extra porties flavonoïderijke voedingsmiddelen per dag, met name bessen, thee en rode wijn, geassocieerd wordt met een 28 procent lager risico op dementie. De resultaten waren het meest opvallend bij personen met een hoog genetisch risico, evenals bij mensen met depressieve symptomen." Zoiets eenvoudigs als meer flavonoïderijk voedsel eten kan de kans op dementie dus al fors verlagen, vooral bij mensen met een hoog risico.

Het is dus zaak om voldoende flavenoïden binnen te krijgen als je dementie wilt voorkomen, maar het valt ook niet mee om iedere dag bessen te eten of rode wijn te drinken.

Daar komt bij dat de meeste mensen het iedere dag druk hebben en geen zin of tijd hebben om allerlei soorten voedsel te kopen.

Hoor je in die categorie dan kan je ook op een andere manier die broodnodige flavenoïden binnen krijgen en dat is door het aan te vullen.

Als je kiest voor deze optie, dan is het antwoord quercetine.

Quercetine (quercetin in het Engels) behoort tot de flavonolen en wordt ook wel de 'Queen of flavonoids' genoemd en quercetine wordt al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden.

Maar, waar quercetine ook een belangrijke rol speelt is bij de behandeling van corona/griep.

Dit omdat quercetine in combinatie met zink hetzelfde resultaat geeft als hydroxychloroquine (HCQ) in combinatie met zink en deze combinatie bleek in de praktijk keer op keer heel succesvol bij de behandeling van coronapatiënten.

Volgens de wetenschap was het allemaal flauwe kul en zou alleen het vaccin ons kunnen redden, maar overal ter wereld doken verhalen op van artsen die met HCQ en zink of quercetine en zink succes hadden bij hun patiënten in de behandeling van covid-19 symptomen. Je mag er dan formeel geen medische claim aan koppelen omdat het bewijs dat het werkt niet is bevestigd door wetenschappelijk onderzoek, maar afkomstig is van verhalen van mensen.

Bij de behandeling en het voorkomen van corona/griep speelt ook vitamine D3 een belangrijke rol.

Hier een bericht uit de Telegraaf medio 2020.

Covid-19-patiënten die met ernstige symptomen op de intensive care liggen, blijken opvallend vaak een verlaagde vitamine-D-spiegel te hebben. Daarmee is een causaal verband nog lang niet zeker, maar twee vooraanstaande professoren roepen op de observaties serieus te nemen.

En dus werd er opgeroepen om te zorgen voor voldoende vitamine D3.

Meerdere hoogleraren immunologie, wetenschappers en doktoren pleiten voor het slikken van vitamine D tegen corona. Volgens experts is de kans dat je een corona-infectie oploopt kleiner en als je tóch ziek wordt kan de ziekte minder ernstig verlopen.

Totdat de Gezondheidsraad in greep en korte metten maakte met vitamine D. Dit, omdat er uiteraard geen genezing mocht komen voor de coronagriep. Want, wanneer zou blijken dat er wel degelijk een simpele manier was om te genezen, dan zouden ‘de vaccinaties’ in gevaar komen, want deze kregen alleen een noodgoedkeuring op voorwaarde dat er geen andere behandelmethodes waren.

Wat mensen in de praktijk merkten was dat een combinatie van HCQ, vitamine D en zink goed hielp. Voor mensen die liever geen chemisch HCQ wilden gebruiken was er eenzelfde combinatie, maar dan met quercetine in plaats van HCQ.

Waaruit maar weer eens blijkt hoe belangrijk quercetine is.

Bij Orjana hebben ze een soort eigen coronavaccinatie gemaakt.

Een aantal natuurlijke producten in een pakket die in de praktijk hebben aangetoond goed te werken tegen corona/griep.

In dat pakket zitten vitamine D3zink en quercetine en je kunt nu dit corona/griep beschermingspakket aanschaffen met ruim tien euro korting op de normale prijs.

Daarnaast blijft de aanbieding van vorige week nog even lopen in verband met eerdere, maar inmiddels opgeloste problemen met de mobiele versie van de website.