dinsdag 24 september 2024

Rusland publiceert lijst van ‘destructieve’ landen – dissidenten welkom in Rusland

23/09/2024

 

Moskou heeft een lijst opgesteld van 47 landen waarvan de ‘destructieve houding’ in tegenspraak is met de Russische waarden. Dissidenten uit ‘neoliberale’ staten kunnen nu een verblijfsvergunning in Moskou aanvragen en gemakkelijker vergunningen krijgen.

President Vladimir Poetin ondertekende vorige maand een decreet waardoor buitenlanders die de traditionele waarden van Rusland delen en het niet eens zijn met de ‘neoliberale’ agenda van hun eigen regering, een verblijfsvergunning kunnen aanvragen. Vrijdag heeft de Russische premier Michail Mishustin een lijst vrijgegeven van landen en gebieden die “een beleid voeren dat destructieve neoliberale ideologische houdingen oplegt die in tegenspraak zijn met de traditionele Russische spirituele en morele waarden”, meldt RT.de.

De lijst die op het Russische overheidsportaal is gepubliceerd, omvat de volgende landen en gebieden: Australië, Oostenrijk, Albanië, Andorra, de Bahama’s, België, Bulgarije, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Griekenland, Denemarken, Ierland, IJsland, Spanje, Italië, Canada, Cyprus, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Micronesië, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Zuid-Korea, Roemenië, San Marino, Noord-Macedonië, Singapore, de VS, Taiwan (grondgebied China) , Oekraïne, Finland, Frankrijk, Kroatië, Montenegro, Tsjechië, Zwitserland, Zweden, Estland en Japan.

De EU- en NAVO-leden Slowakije en Hongarije, evenals het NAVO-lid Türkiye staan ​​niet op de lijst. De meeste van de genoemde landen stonden voorheen op de lijst van ‘onvriendelijke’ regeringen, die voor het eerst werd opgesteld in het voorjaar van 2021 en in 2022 werd bijgewerkt. De staten op deze zwarte lijst zijn onderworpen aan Russische diplomatieke en economische tegenmaatregelen op basis van hun vijandige gedrag.

Tijdens een toespraak op het Vierde Euraziatische Vrouwenforum in Sint-Petersburg op donderdag zei RT-hoofdredacteur Margarita Simonyan: “Rusland kan de wereld een veilige haven van normaliteit bieden door traditionele waarden te verdedigen tegen de ‘wokistische catastrofe’ die het collectieve Westen domineert.”

Volgens Poetins decreet van augustus komen staatsburgers van ‘destructieve neoliberale’ landen in aanmerking voor een tijdelijk verblijf in Rusland. Aan de gebruikelijke immigratievereisten zoals nationale quota, Russische taalvaardigheid en kennis van de Russische geschiedenis en wetten hoeft niet te worden voldaan.

Het plan komt blijkbaar voort uit een symposium in februari in Moskou, toen de Italiaanse studente Irene Cecchini het idee van ‘impatriatie’ presenteerde aan de Russische president. Cecchini had Poetin opgeroepen om het immigratie- en naturalisatieproces te vereenvoudigen voor buitenlanders die de “culturele, traditionele en familiale waarden” van Rusland delen. De Italiaan zag dit als een kans om het land te helpen de demografische crisis te boven te komen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/rusland-publiceert-lijst-van-destructieve-landen-dissidenten-welkom-in-rusland

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...