dinsdag 16 november 2021

 


Kempense verpleegster past voor tweede prik nadat ze zwaar ziek werd na eerste en dreigt nu job te verliezen: “Dit maakt me razend”

Ann* werkt al vele jaren als verpleegkundige in een jeugdinstelling in de Kempen.

Eind dit jaar komt er mogelijk abrupt een einde aan die loopbaan nu de verplichte vaccinatie voor zorgkundigen wordt doorgedrukt.

Ann is werd ernstig ziek na haar eerste prik met AstraZeneca en durft nog steeds geen tweede spuitje te krijgen.

“Als dit het respect is dat mensen in de zorg krijgen, weet ik niet langer of het nog iets voor mij is.”

Jonas Rosquin

Vandaag om 18:04




     © Rob Engelaar

Vaccinweigering uit zorgsector:

“Ze gaan de zorg helemaal kapot maken”

In de zorg werken zonder coronavaccin is vanaf april een ¡No pasarán! In sommige ziekenhuizen maar vooral in Brusselse woonzorgcentra zullen harde noten moeten worden gekraakt. 

Een veertiger uit het Brusselse heeft na 24 jaar haar verpleegsterstenue aan de haak gehangen en kiest voor een andere carrière waar een vaccin niet hoeft. “Mensen op die manier onder druk zetten, is zo verkeerd. Ze gaan de zorg helemaal kapot maken”, zegt ze. 

Zorgnet-Icuro, een Vlaams netwerk van zorgorganisaties, vraagt intussen om het vaccin ook verplicht te maken voor ondersteunend personeel in de sector.

Marc Coppens 17-11-21, 05:00 Laatste update: 06:22

 

REACTIES:

 

·         Hanneke Genefaas

Hahahaha het Belgische applaus voor mensen in de zorg! Kom in de verpleeghuizen in Nederland werken. Betere beloning en geen verplichte vaccinatie. Hier heb je nog autonomie over je eigen lijf.

·         Geert Peeters

Een niet verplicht vaccin toch indirect verplichten. Ik vraag me af wanneer de eerste rechtszaak zal ingespannen worden, want dit is je reinste discriminatie. Waar zit Unia nu, of werken die alleen voor kleurlingen in de samenleving?

·         Frank Kaczorowski

Men moet de zorgverleners beoordelen naar kunnen, vaardigheden, diploma’s en kennis en niet naar vaccinatiestatus. En al zeker als dat vaccin nog in testfase loopt. Hoop dat het op lange termijn niet mis loopt want dan hebben we geen zorg meer.

·         Jean DE BRUYNE

Eerst klappen voor hun en dan buitenzwieren mooi hoor regering

·         Martin Soetaert

Verplichten van vaccinatie voor al het verzorgend personeel ?? Voorzie dan maar een heeeel groot aantal nieuwe personeelsleden. Laat alle mensen de vrije keuze! Griepvaccin is ook niet verplicht dus … We leven ( momenteel) nog in een vrij democratisch land , dus de burgers mogen zelf beslissen qua medicijnmiddelen.

·         Sandra Swaenen

De rest van de bevolking heeft de vrije keuze om al dan niet gevaccineerd te worden. De zorgsector, zwaar onderbemand en uitgeblust, worden als nummers behandeld. Dit is een repressief optreden, de schaamte voorbij. Hun verplichte vaccinatie heeft niks te maken met al dan niet beschermen van zichzelf en hun patiënten ( cijfers besmetting en overdracht gevaccineerden spreken voor zich), het dient enkel om hen op de been te houden. De rest van de bevolking mag er op los leven. Gewoon degoutant

·         jos bennet

Niet gaan wenen als er personeel te kort is na april en wanneer er een andere golf komt

·         Wesley Kenis

Oei komt mijn voorspelling NU al uit. En Vlaanderen wil weeral EXTRA'S eisen...wat hebben we toch slimme politici die nu ook ineens dokters zijn...

 


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...