maandag 20 december 2021

Brief van World Economic Forum aan D66-leider Sigrid Kaag (NL) onthult haar rol bij Great Reset

kaag

Foto: Sigrid Kaag (Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Brief van World Economic Forum aan Kaag onthult haar rol bij Great Reset

Op verzoek van Forum voor Democratie heeft de overheid een aantal documenten over het World Economic Forum (WEF) openbaar gemaakt. Tussen de documenten zit een brief gericht aan D66-leider Sigrid Kaag. Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft de brief op social media gezet.

In de brief, die dateert van 1 juli 2020, wordt Kaag uitgenodigd voor de 51e editie van het WEF in het Zwitserse Davos. Borge Brende, sinds 2017 voorzitter van het WEF, schrijft dat de gesprekken zich zullen richten op het beleid voor het post-coronatijdperk, met als thema de Grote Reset.

“Aangezien u medevoorzitter bent van de Global Action Group van het WEF en lid bent van de Regional Action Group voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, is uw bijdrage aan het werk van de Grote Reset tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van cruciaal belang,” aldus Brende. “Uw deelname aan het overleg in Davos zorgt er ook voor dat Nederland een grote rol gaat spelen bij het vormgeven van de toekomst van het wereldwijde handelssysteem.”

Dit was toch een complot?

“Het Forum zal samenwerken met uw medewerkers om ervoor te zorgen dat u met uw deelname een belangrijke rol speelt bij het vormgeven van de Grote Reset,” schrijft Brende aan Kaag.

Het document wekt veel reacties op. “Ach ach ach, Sigrid Kaag altijd maar roepen over dat desinformatie en fake news over corona aangepakt moet worden. The Great Reset was toch een complot?” twittert R. Genis.

Landverraad

Journalist Annelies Strikkers voegt toe: “En Kamerleden maar volhouden dat ze geen idee hebben wat de termen The Great Reset en Build Back Better inhouden. Meer en meer bewijs sijpelt door van (een vorm van) landverraad.”

“Tijd voor andere partijen ook dan Forum om de relatie van het kabinet tot het WEF aan de orde te stellen voor de coalitie om die te preciseren. Er bestaat veel te veel wantrouwen onder grote groepen burgers over de betekenis van de internationale Great Reset,” zegt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.



Uit de vrijdag op ons verzoek vrijgegeven WEF-papers. Een brief van deze private organisatie gericht aan minister Sigrid Kaag. Citaat: “The Forum will work with your staff to ensure that your participation becomes a major force in shaping the Great Reset.” #GreatReset #WEF

    12:39 a.m. · 20 dec. 2021Twitter for iPhone 


  

document

Foto: Klaus Schwab (World Economic Forum CC BY 3.0)

Vrijgegeven documenten over relatie van onze regering met WEF ‘zijn erg onthullend’

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft op social media een document gedeeld dat is vrijgegeven naar aanleiding van Kamervragen over de relatie van de regering met het World Economic Forum (WEF).

Het gaat om een brief die door premier Rutte is gestuurd aan Klaus Schwab, oprichter en directeur van het WEF. Hij reageert op een uitnodiging van Schwab voor de 48e editie van het WEF in Davos.

Van grote waarde

Rutte schrijft onder andere dat het WEF erg belangrijk is voor de Nederlandse overheid en dat de relatie tussen het Forum en ons land uitmuntend is. De premier zegt ervan overtuigd te zijn dat deelname van onze hooggeplaatste ambtenaren en ministers aan de activiteiten van het WEF ‘van grote waarde zal zijn’.

Op zijn beurt nodigt Rutte Schwab uit voor een informele lunch in Den Haag om het één en ander te bespreken. “Ik kijk uit naar onze inspirerende en productieve gesprekken,” aldus de premier.

Documenten ‘zijn erg onthullend’

Van Houwelingen laat weten dat de vrijgegeven documenten over de relatie van onze regering met het WEF ‘erg onthullend zijn’. “Niet alleen zijn ministers betrokken bij het WEF. Ook Nederlandse topambtenaren zijn dus geïnvolveerd.”

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop spreekt van een ‘zeer hechte en verontrustende relatie’:


hoekstra
Foto: Wopke Hoekstra (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Brief laat zien: minister Hoekstra (CDA) werkt met World Economic Forum aan Great Reset

Naast D66-leider Sigrid Kaag werkt minister Wopke Hoekstra (CDA) van Financiën met het World Economic Forum aan de Great Reset. Dat blijkt uit een brief die Forum voor Democratie boven water heeft gekregen.

In de brief, die op 10 juli 2020 is geschreven, wordt minister Hoekstra uitgenodigd voor de 51e editie van het World Economic Forum. De gesprekken zullen zich richten op het post-coronatijdperk, met als thema de Great Reset, staat in de brief.

Belangrijke rol

“Als lid van de Regional Action Group voor Europa en Eurazië is uw bijdrage aan het werk van de Grote Reset […] van cruciaal belang. Met het oog op de langetermijngevolgen van de pandemie voor fiscaal beleid en overheidsfinanciën, is uw bijdrage cruciaal bij het vormgeven van de toekomst van het wereldwijde financiële systeem.”

“Het Forum zal samenwerken met uw medewerkers om ervoor te zorgen dat u met uw deelname een belangrijke rol speelt bij het vormgeven van de Great Reset,” valt in de brief te lezen.

Breder journalistiek onderzoek

De eerstvolgende bijeenkomst van het World Economic Forum zou in januari volgend jaar plaatsvinden in het Zwitserse skioord Davos, maar is verschoven naar de zomer ‘vanwege omikron’.

De vrijgegeven documenten trekken de nodige aandacht. Journaliste Margreet Spijker, die onder andere WNL op Zaterdag en Opiniemakers presenteert, schrijft: “Het wantrouwen tegen het World Economic Forum is groot. De publicaties rechtvaardigen breder journalistiek onderzoek. Meer transparantie is in ieders belang.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...