vrijdag 10 december 2021

Verenigde Naties vindt vaccinatie onder dwang onaanvaardbaar

 08 december 2021   door Belga

De Verenigde Naties zeggen dat verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor toegang tot scholen of gezondheidscentra "aanvaardbaar" kan zijn.

Maar niemand mag "onder dwang" met een vaccin worden geïnjecteerd, aldus de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, woensdag in Genève.

Zelfs als een weigering juridische gevolgen zou hebben, zoals boetes, moet deze regel gelden, zei Michelle Bachelet op een vergadering van de Mensenrechtenraad. Anders worden de gelijkheid en de regels rond discriminatie geschonden.


Een van de voorwaarden voor een vaccinatieplicht is dat "vaccins toegankelijk en betaalbaar moeten zijn". Een andere eis is dat aan mensen voor wie vaccinatie om medische redenen een risico inhoudt, vrijstellingen moeten worden verleend.

Verplichte vaccinatie mag alleen worden gebruikt als de mondmaskerplicht en social distancing hebben gefaald in het bereiken van de volksgezondheidsdoelstellingen. Deze aanpak moet regelmatig door de autoriteiten worden geëvalueerd, voegt de Hoge Commissaris daaraan toe.

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...