zondag 2 januari 2022

Omicron-variant kan beschermen tegen delta, vindt nieuwe studie

 Omicron-variant kan beschermen tegen delta, vindt nieuwe studie

Vrijdag 31 december 2021 door: Mary Villareal


Tags: COVID , covid-19 , COVID-19 infecties , covid-19 pandemie , Delta Variant , endemisch , goodhealth , goodmedicine , goodscience , infecties , omicron , omicron variant , pandemie , panic , propaganda , Zuid-Afrika , spike-eiwit , Wuhan-coronavirus

5,920KEER BEKEKEN

 

(Natural News) Nieuw onderzoek suggereert dat besmetting met de ommicronvariant van het Wuhan-coronavirus (COVID-19)  mensen kan helpen de gevaarlijkere delta af te weren . Deze bevindingen kunnen belangrijke implicaties hebben voor landen die een toename van ommicron-infecties zien terwijl ze nog steeds vechten tegen de delta-variant.

Onderzoekers namen bloedmonsters van individuen die besmet waren met de zich snel verspreidende variant en maten hun antilichaamniveaus om te zien hoe goed de virusbestrijdende eiwitten op beide reageren.

Laboratoriumtests die twee weken nadat de patiënten aan het onderzoek deelnamen, werden uitgevoerd, toonden aan dat de antilichaamspiegels 14-voudig stegen als reactie op de omicron-variant en een 4,4-voudige toename tegen delta. Studies die zich in het onderwerp verdiepten, toonden aan dat de antilichamen die worden gemaakt als reactie op delta slecht hebben gereageerd op omicron.

Professor Alex Sigal, hoofdonderzoeker en viroloog aan de Universiteit van KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika, zei dat de bevindingen suggereerden dat omicron de pandemie in de endemische fase zou kunnen brengen. "De toename van de neutraliserende immuniteit tegen Omicron werd verwacht, dat wil zeggen het virus waarmee deze personen besmet waren", zei hij. "We zagen echter ook dat dezelfde mensen - vooral degenen die waren gevaccineerd - een verhoogde immuniteit ontwikkelden tegen de delta-variant."

Sigal merkte op dat omicron de minder pathogene variant is die delta zou kunnen verdrijven, en voegde eraan toe dat het de kans zou verkleinen dat iemand die met omicron is geïnfecteerd, opnieuw wordt geïnfecteerd met delta.

"Als dat waar is, kan de verstoring die COVID in ons leven heeft veroorzaakt, minder worden", zei hij.

Omicron nu de dominante soort

Hoewel bewijs heeft aangetoond dat omicron zich sneller verspreidt, is het milder dan eerdere soorten en is de kans kleiner dat mensen in het ziekenhuis belanden. De variant is nu de dominante soort in Groot-Brittannië en heeft ertoe geleid dat COVID-gevallen recordniveaus hebben bereikt. (Gerelateerd:  Zuid-Afrikaanse gezondheidswerkers: symptomen geassocieerd met omicron zijn erg mild .)

Het zorgde ook voor een golf van infecties in de VS, met meer dan 500.000 infecties per dag.

Sigal en zijn collega's analyseerden bloed van 13 patiënten die hersteld waren van omicron, zes waren niet gevaccineerd en de meerderheid van hen was opgenomen in het ziekenhuis omdat ze het virus hadden opgelopen.

De bloedmonsters van de vrijwillige patiënten werden in laboratoriumexperimenten getest tegen levende versies van zowel de omicron- als de delta-variant. Hoewel het artikel als voordruk werd gepubliceerd en nog door vakgenoten moet worden beoordeeld, zei Nathan Grubaugh, een viroloog van de Yale University , dat de resultaten overeenkwamen met waarnemingen op de grond.

Grubaugh zei: "We zien ommicron exponentieel stijgen terwijl deltagevallen dalen. Dit suggereert voor mij dat omicron delta overtreft voor gevoelige individuen, waardoor ze minder vatbaar zijn voor delta in de nasleep en delta-gevallen verdrijft.

De wetenschappers hebben echter niet bevestigd of de individuen eerder zijn geïnfecteerd met delta, wat de resultaten zou kunnen beïnvloeden. Eerder onderzoek suggereerde dat degenen die besmet waren met COVID minder kans hadden om ook andere varianten van het virus op te lopen.

Omicron draagt ​​meer mutaties dan delta en andere varianten, waardoor het beter is in het ontwijken van de afweer van het lichaam. De bevindingen dragen bij aan het bewijs dat suggereert dat het virus minder gevaarlijk wordt.

Gegevens uit de echte wereld uit Zuid-Afrika suggereerden ook dat de sterftecijfers tijdens de ommicrongolf slechts een kwart waren van de niveaus die werden waargenomen bij eerdere pieken. Wetenschappers achter het onderzoek zeiden dat het een "ontkoppeling" van gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen liet zien in vergelijking met andere varianten.

Ziekenhuisopnames blijven stijgen in de VS

Het aantal ziekenhuisopnames in de VS steeg in de herfst toen de delta-variant zijn weg vond naar verschillende staten. Er zijn momenteel meer dan 70.000 personen in het land opgenomen met COVID in het land, een stijging van drie procent in de afgelopen week.

De ommicron-variant, die besmettelijker is in vergelijking met andere, zorgde voor een golf van infecties. De VS rapporteren momenteel gemiddeld meer dan 237.000 nieuwe gevallen per dag voor de periode van zeven dagen eindigend op 27 december. Dit komt volgens de analyse neer op een stijging van 66 procent in de afgelopen week.

Ondanks de mildere gevallen mogen mensen niet zelfgenoegzaam zijn. Epidemiologen waarschuwden dat zelfs als omicron minder ernstig blijkt te zijn, het nog steeds ziekenhuizen kan overweldigen door zich sneller te verspreiden dan delta.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe pandemieën eindigen .


LINK: https://www.brighteon.com/246fe60e-7d4f-4c0b-9c48-f612d56a653a

Deze video is van het  kanaal "GalacticStorm" op Brighteon.com .

Ontvang meer updates over COVID-19 op Pandemic.news .

Bronnen zijn onder meer:

DailyMail.co.uk

CNBC.com

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...