vrijdag 4 maart 2022

Kees van der Pijl: hoe macht angst misbruikt

 04 MAART 2022

LINK: https://www.blckbx.tv/buitenland/kees-van-der-pijl-hoe-macht-angst-misbruikt


Programmamaker Flavio Pasquino sprak met politicoloog Kees van der Pijl over hoe machthebbers proberen de samenleving te transformeren in een controlemaatschappij. Dit gebeurt op globaal, Europees en nationaal niveau. Hij beschrijft dit proces in zijn boek ‘Pandemie van de angst’, dat inmiddels is vertaald in het Duits en het Engels.


 
Kees van der Pijl legt ons uit hoe machthebbers op allerlei niveaus proberen te voorkomen dat de digitale revolutie wordt ingezet om de maatschappij en het leven van mensen daadwerkelijk te verbeteren. In plaats daarvan zien zij liever een controle maatschappij.

 

World Economic Forum

Volgens Van der Pijl speelt Klaus Schwab hierin een belangrijke rol met zijn World Economic Forum (WEF). Hij is er bijzonder trots op dat over de hele wereld mensen in regeringen zitten die het WEF als Young Global Leaders heeft geschoold. Veel mensen zullen inmiddels zijn beruchte uitspraak hebben gehoord dat: “We penetrate the cabinets.

Invloedrijke wereldleiders als Justin Trudeau, Angela Merkel en Emmanuel Macron hebben in het WEF-klasje gezeten.  Maar ook in België premier Alexander De Croo enz…

 

Angstpolitiek

In zijn boek ‘Pandemie van de angst’ beschrijft Van der Pijl hoe machthebbers een politiek van angst voeren om zo van de samenleving een controlemaatschappij te maken. De komst van corona werd aangegrepen om de bevolking angst aan te jagen. Als iedereen bang is, staan alle neuzen dezelfde kant op en is een bevolking makkelijker te beïnvloeden. Er is echter een grote minderheid die niet meegaat in die angst en bijvoorbeeld weigert om zich te laten vaccineren.

 

Controle

Het bestaan van die weigerachtige minderheid en de chaotische situatie op het wereldtoneel – denk aan de oorlog in Oekraïne – hebben de behoefte bij machthebbers aan controle alleen maar vergroot. Op Europees niveau werkt men aan een digitale identiteit, die burgers straks nodig hebben voor álle facetten van het leven. Men presenteert dit uiteraard als een positieve ontwikkeling waar iedereen beter van wordt, maar de realiteit is dat straks iedere stap die een mens zet, gecontroleerd kan worden.

Kees van der Pijl is toch positief over de toekomst. Uiteindelijk zal de angstpolitiek vastlopen, omdat de leugens niet zijn vol te houden, zo schat hij in.


                  Link: https://twitter.com/i/status/1486428660613758976  




 

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

 https://www.blckbx.tv/buitenland/kees-van-der-pijl-hoe-macht-angst-misbruikt 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...