woensdag 9 maart 2022

Russische leger zegt meer dan 30 Amerikaanse biolabs te hebben gevonden in Oekraïne

 

In Oekraïne is een netwerk van meer dan 30 biolabs gecreëerd in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Dat heeft luitenant-generaal Igor Kirillov, hoofd van de Russische nucleaire, biologische en chemische beschermingstroepen, gezegd.

De activiteiten van de biolabs hebben geleid tot een toename van het aantal zeer gevaarlijke besmettingen, aldus Kirillov. Volgens hem werkten biolaboratoria in Lviv met de pest, miltvuur en brucellose, terwijl de labs in Charkov en Poltava zich hadden toegespitst op difterie, salmonella en dysenterie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Drie fasen

Bij de projecten is onder meer het bedrijf Black & Veatch betrokken, dat banden heeft met het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het onderzoek bestaat uit drie fasen. Eerst worden de omstandigheden bestudeerd in gebieden waar volgens het Pentagon waarschijnlijk NAVO-militairen worden ingezet. Vervolgens worden monsters van zeer ziekmakende micro-organismen verzameld en naar de Verenigde Staten gestuurd. Dan wordt gekeken hoe die organismen gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van biologische wapens, zei Kirillov.

Duizenden monsters

De regering in Kiev heeft duizenden monsters van patiënten naar het Amerikaanse Walter Reed Army Institute of Research gestuurd, met name van patiënten van ‘Slavische afkomst’. Dat gebeurde onder het mom van het testen van coronabehandelingen.

----------  

Dinsdag schreef Bloomberg dat China de Verenigde Staten heeft beschuldigd van het runnen van ‘gevaarlijke’ biolabs in Oekraïne. “Er is recentelijk veel aandacht geweest voor Amerikaanse biolabs in Oekraïne,” zei woordvoerder Zhao Lijian van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken na een vraag van een journalist.

Hij voegde toe dat de VS zo spoedig mogelijk informatie naar buiten moeten brengen over deze labs, ook over de virussen die er zijn opgeslagen en het onderzoek dat er wordt verricht.

Enkele uren later bevestigde de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland tegenover senator Marco Rubio dat de labs bestaan en ‘moeten worden beschermd tegen Rusland’. Op die manier wil Nuland voorkomen dat de Russen ‘een biologische of chemische valse vlag-aanval uitvoeren en Oekraïne de schuld geven’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen ‘nepnieuws’ of ‘complottheorie’ meer

Ze zei bezorgd te zijn dat de biolabs in Russische handen vallen. “We werken samen met de Oekraïners om te voorkomen dat onderzoeksmateriaal in de handen van Russische troepen terechtkomt.”

De Bulgaarse onderzoeksjournalist Dilyana Gaytandzhieva, die al jarenlang onderzoek doet naar Amerikaanse biolabs in onder meer Oekraïne, vraagt zich af waarom de VS zo bezorgd zijn en wat er precies bedoeld wordt met ‘onderzoeksmateriaal’.

“Tot gisteren was dit ‘nepnieuws’ en een ‘complottheorie’,” merkt Gaytandzhieva op.

Echte massavernietigingswapens?!

De Britse journalist Afshin Rattansi schrijft: “Nuland, berucht vanwege haar rol in de staatsgreep in 2014 in Oekraïne waarbij 14.000 mensen zijn gestorven, geeft nu toe dat de VS biolabs hebben aan de grens met Rusland. Echte massavernietigingswapens en niet de Iraakse soort?!”

[Zero Hedge]

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...