zondag 27 maart 2022

Wat de media je niet vertellen over de oorlog in Oekraïne

 

De Canadese journalist Eva Bartlett was twee dagen in Donbass in het oosten van Oekraïne. Ze bracht een bezoek aan een plaats die enkele weken geleden is bevrijd door het Russische leger. Mensen krijgen daar humanitaire hulp aangeboden.

De situatie doet Bartlett denken aan Syrië, waar het Syrische leger met hulp van de Russen gebieden bevrijdde die waren bezet door terroristen. Burgers, die werden uitgehongerd door de terroristen, kregen vervolgens humanitaire hulp, zei de journalist in gesprek met Telesur.

Bartlett beklaagde zich over het feit dat de media hier geen enkele aandacht aan schenken. Ze heeft foto’s gemaakt van de hulpgoederen die worden verspreid, omdat ze verwacht dat de media zullen beweren dat het allemaal in scène is gezet. De voedselpakketten bevatten onder meer groente in blik, chocolade en water.

Niet waar

Er wordt gezegd dat westerse journalisten voor het eerst worden toegelaten tot het oosten van Oekraïne. Dat is volgens Bartlett niet juist. “Dat is een complete leugen. Veel westerse journalisten komen hier al sinds 2014,” zei de journalist, die in 2019 door de Volksrepubliek Donetsk heeft gereisd.

Ook voordat gebieden in Oost-Oekraïne werden bevrijd door Russische troepen waren er al westerse journalisten in de regio. In één van de bevrijde gebieden is een ziekenhuis bestookt, maar wat de media er niet bij zeggen, is dat het was ingenomen door het Oekraïense leger. “Als het niet was ingenomen door Oekraïense soldaten zou het niet aangevallen zijn.”

De media zullen alleen melden dat Rusland een ziekenhuis heeft verwoest, zei Bartlett. Ze zullen waarschijnlijk ook beweren dat er mensen in het ziekenhuis aanwezig waren, wat niet waar is, voegde ze toe.

Daar moeten we over praten

Bartlett benadrukte nog eens dat de mensen in Donetsk en Loehansk al acht jaar worden bestookt door het Oekraïense leger en enorm hebben geleden. “Zware artillerie, dag en nacht. Daarbij zijn al tenminste 14.000 mensen omgekomen. Volgens sommige schattingen zelfs 20.000.”

“Daar moeten we over praten,” zei de journalist, die erop wees dat twee weken geleden een Oekraïense Tochka-U-raket met clustermunitie neerkwam in het centrum van Donetsk. “Daar moeten journalisten aandacht aan besteden.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...