donderdag 10 maart 2022

YouTube wil niet dat je deze explosieve film over Oekraïne ziet


YouTube heeft de documentaire Ukraine on Fire van Oliver Stone verwijderd. De film gaat over de staatsgreep in 2014 in Oekraïne, die heeft geleid tot het conflict met Rusland.

De documentaire stond al maandenlang op YouTube, maar nu heeft de filmpjessite opeens geoordeeld dat de beelden in strijd zijn met de regels. Regisseur Igor Lopatonok heeft afstand van de rechten gedaan en roept mensen op de film te downloaden via Vimeo en overal te uploaden.

Hysterie

Wat in 2014 in Oekraïne gebeurde, was volgens de media een volksrevolutie. Het was in werkelijkheid een staatsgreep, georkestreerd en uitgevoerd door nationalistische groepen en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus de filmmakers.

Onderzoeksjournalist Robert Parry onthult in de film hoe door Amerika gefinancierde ngo’s en mediabedrijven de CIA hebben vervangen als promotor van de geopolitieke agenda van de Verenigde Staten.

Kort na het begin van de Oekraïneoorlog eind februari hekelde Stone de hysterie in de westerse media.

Niet voor lang

Journalist Jack Posobiec voorspelde een dag eerder al dat de film zou worden verwijderd. “Oliver Stone heeft in 2016 een hele documentaire gemaakt over Oekraïne en Victoria Nuland en de NAVO en dit alles en je kunt hem gewoon op YouTube bekijken. Waarschijnlijk niet voor lang,” twitterde hij.

Ukraine on Fire is nu te zien op Rumble. Niet Google-bazen, maar het publiek zou moeten bepalen waar het naar kijkt, aldus de site.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...