maandag 25 april 2022

Adviseur Klaus Schwab schept op: ‘Hier konden dictators alleen maar van dromen’

 


Het debat over privacy versus veiligheid is zo oud als de beschaving, zei historicus en schrijver Yuval Noah Harari recentelijk bij het Athens Democracy Forum, een jaarlijkse internationale conferentie in Athene. Terwijl hij dat zei, knikte internet- en privacy-expert Marietje Schaake (D66) instemmend.

“Maar er is nu iets nieuws: voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om privacy volledig te elimineren,” sprak Harari, adviseur van Klaus Schwab. Schaake was het opnieuw hartgrondig met hem eens.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nu is het mogelijk

“Dat was voorheen niet mogelijk,” zei Harari, terwijl Schaake bleef knikken. “Het is nu wel mogelijk. Er heeft een fundamentele verandering plaatsgevonden. Dictators konden alleen maar dromen van het volledig elimineren van privacy: iedereen op elk moment monitoren, weten wat je doet, weten wat je denkt, wat je voelt.”

Of het nu een tiran in het oude Griekenland was of Stalin; ze konden er alleen maar van dromen, maar ze konden het nooit verwezenlijken omdat het technisch onmogelijk was. Nu is het mogelijk, zei Harari tegen moderator Liz Alderman van de New York Times.

Cyberaanvallen

Schaake is overigens president van het onlangs gelanceerde CyberPeace Institute (CPI), dat de schade van cyberaanvallen en escalatie van cyberconflict ‘probeert te beperken’. Het voert ook gezamenlijke analyses van cyberaanvallen uit.



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...