vrijdag 20 mei 2022

Alarmerende geluiden uit de zorg: ‘Dit hebben wij nog nooit gezien’


Toen corona uitbrak, dacht de Belgische verpleegkundige Sofie Ducheyne bij zichzelf: er klopt iets niet. Mondmaskers en handgels houden geen virussen, maar bacteriën tegen, zei ze in gesprek met Steven Arrazola de Onate van Compleetdenkers.

Tijdens de coronacrisis is in het rusthuis waar Sofie werkt niemand gestorven aan corona. “Er was niemand ziek, geen doden,” zei ze.

In één maand tijd zeven overlijdens

In december 2020 begon de vaccinatiecampagne. Sofie heeft de prik geweigerd. Tijdens de eerste lockdown waren er geen besmettingen, maar een maand geleden moest een hele verdieping van het rusthuis in quarantaine, terwijl iedereen ondertussen drie keer gevaccineerd is.

Ze ziet dat het vaccin leidt tot ziekte en sterfte. Het rusthuis telt ongeveer 50 bewoners. In één maand tijd waren er zeven overlijdens en zijn twee mensen palliatief bevonden, zei de verpleegkundige. Met twee van hen had ze een hele goede band. Daarnaast: plots opkomende, terugkerende kankers, meer beroertes, een sterke achteruitgang in het algemeen.

Dit hebben wij nog nooit meegemaakt

Een collega-verpleegkundige, die in een woonzorgcentrum werkt, zei dat na de booster gemiddeld 10 overlijdens per maand hebben plaatsgevonden. “Dat zijn aantallen, dat is niet normaal.” Collega’s die tientallen jaren in de zorg staan, beamen: “Dit heb wij nog nooit, nog nooit meegemaakt. Dit hebben wij nog nooit gezien.”

Ondertussen krijgen 80-plussers en bewoners van woonzorgcentra in België een tweede booster aangeboden. Sofie: “Ik hou mijn hart vast voor een volgend rondje overlijdens, maar dat mag ik eigenlijk niet luidop zeggen.”

De verpleegkundige onthulde verder dat de overheid bepaalde dat iedereen die met Covid werd opgenomen tijdens de eerste lockdownperiode een DNR (niet-reanimeerverklaring, red.) op zijn dossier geplakt kreeg. Artsen hadden daar niets over te zeggen, aldus Sofie.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...