vrijdag 20 mei 2022

Kijk: Bill Gates waarschuwt voor dreiging van pokkenpandemie

 

In november vorig jaar zei Bill Gates dat overheden voorbereid moeten zijn op toekomstige pandemieën en – heel specifiek – terreuraanslagen met pokken. Tijdens een interview met de Britse politicus Jeremy Hunt stelde Gates voor om ‘germ games’ te houden zodat ze alvast kunnen oefenen.

“Wat als een bioterrorist pokken verspreidt op 10 vliegvelden? Hoe zou de wereld daarop reageren? Er zijn epidemieën die door de natuur worden veroorzaakt en epidemieën die door bioterrorisme worden veroorzaakt, die nog veel erger kunnen zijn dan wat we nu meemaken,” zei Gates.

Auteur en politiek commentator Candace Owens haalde na afloop van het interview snoeihard uit naar de miljardair. “Hij is geen Amerikaanse filantroop, hij is een mondiale terrorist,” twitterde ze.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Aanvullende voorraad

De Verenigde Staten, waar het eerste geval van apenpokken is vastgesteld, hebben alvast 13 miljoen doses van een vaccin tegen apenpokken en pokken ingeslagen. De Amerikaanse overheid heeft met fabrikant Bavarian Nordic een contract gesloten voor 299 miljoen dollar.

In 2019 kocht toenmalig minister voor Medische Zorg Bruno Bruins een aanvullende voorraad pokkenvaccin aan. Het betrof 100.000 doses van het pokkenvaccin Imvanex, geproduceerd door Bavarian Nordic.

2003

Het derde generatie vaccin ‘heeft minder bijwerkingen’ en kan ook worden gebruikt bij het apenpokkenvirus, schreef Bruins. Het vaccin is vijf jaar houdbaar.

Opmerkelijk: in 2003 gebeurde er iets soortgelijks. Trouw schreef in juni dat jaar: “Sars is nog niet uit het nieuws verdwenen, of in de VS is een nieuwe ziekte opgedoken: de apenpokken. De Amerikaanse autoriteiten hebben iedereen die mogelijk in aanraking is gekomen met een mens of dier besmet met dit virus, aangeraden zich in te laten enten tegen de gewone pokken.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...