dinsdag 10 mei 2022

‘Het is tijd dat de Nederlanders zich realiseren wat het kabinet écht van plan is met ons land’

 

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft de Tweede Kamer de Staat van de Unie 2022 aangeboden, waarin de toekomstplannen voor Nederland in Europa worden gepresenteerd.

In de Staat van de Unie vormen zes prioriteiten van de Europese Commissie de leidraad: een Europese Green Deal, een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk, een economie die werkt voor de mensen, een sterker Europa in de wereld, het beschermen van de Europese levenswijze en een nieuwe impuls voor de Europese democratie.

Hoekstra sprak zich deze week opvallend positief uit over verdergaande samenwerking binnen de EU. Hij wil dat Europa meer militair gaat samenwerken en ook moet volgens hem het vetorecht van lidstaten gedeeltelijk van tafel.

Dictatoriale trekken

De Franse president Macron deed soortgelijke uitspraken. Als het aan hem ligt, leveren de lidstaten macht in door bijvoorbeeld veto’s af te schaffen bij het buitenlandbeleid en krijgt Brussel nieuwe bevoegdheden.

BVNL, de partij van Wybren van Haga, is geschrokken van de plannen. De EU ontpopt zich steeds meer als een dwingend machtsorgaan waaraan de lidstaten zich dienen te onderwerpen. Het Nederlandse kabinet wil hierin een voortrekkersrol vervullen, schrijft de partij.

De oorlog in Oekraïne wordt hierbij gebruikt als zogenaamde aanleiding om de verregaande invloed van de EU nog sterker uit te breiden en te versnellen. We stevenen af op een EU met dictatoriale trekken, aldus BVNL.

Europese machtsgreep met het Nederlandse kabinet voorop

De partij maakt zich grote zorgen. “De verregaande ambities van de EU luiden een nieuw, beangstigend tijdperk in.”

“Wij zijn getuige van een Europese machtsgreep. Met het Nederlandse kabinet voorop,” benadrukt BVNL. “De Europese Unie is geen democratisch gekozen orgaan. De mensen die deze plannen uitrollen, zijn geen volksvertegenwoordigers, maar bureaucraten die een autoritaire superstaat proberen te stichten.”

Als de plannen doorgaan, is het wat BVNL betreft tijd om na te denken over een Nexit. “Het is tijd dat de Nederlanders zich realiseren wat het kabinet écht van plan is met ons land en onze zelfbeschikking.”



Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...