maandag 20 juni 2022

Kinderarts doet boekje open: ‘Coronaprik is dodelijker dan abortuspil’

 


In januari vorig jaar verscheen in The New England Journal of Medicine een artikel waaruit zou blijken dat zwangere vrouwen geen hoger risico lopen op een miskraam na een coronavaccin.

Aan het onderzoek deden veel vrouwen mee die al in het derde trimester van hun zwangerschap zaten. De onderzoekers keken vervolgens of er vrouwen tussen zaten die in hun eerste trimester een miskraam hadden gekregen. “Dat is natuurlijk absurd,” reageerde kinderarts Elizabeth Mumper.

82 procent

Als je dat cohort niet meerekent, kom je uit op een percentage van 82 procent, zei ze in het programma Friday Roundtable op CHD.tv. Dus 82 procent van de vrouwen kreeg na het coronavaccin een miskraam.

Mumper wees erop dat ook de Pfizer-documenten laten zien dat 80 tot 82 procent van de zwangere vrouwen in het eerste trimester een miskraam kreeg na vaccinatie.

Dodelijker

Dat maakt het coronavaccin dodelijker dan een abortuspil. Een zwangere vrouw in haar eerste trimester loopt meer risico op een miskraam of doodgeboorte na een coronaprik dan na een abortuspil, benadrukte de kinderarts.

Artsen wezen het tijdschrift op de fout, maar ondertussen staat de studie al meer dan een jaar in de medische literatuur. Zwangere vrouwen krijgen nog steeds het advies om de prik te halen, verzuchtte Mumper.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...