dinsdag 26 juli 2022

 

Oxfam Novib en Save the Children slaan in een nieuw rapport alarm over de honger in Afrika. Miljoenen mensen lijden honger, stellen de organisaties. Het aantal mensen dat in EthiopiĆ«, Kenia en SomaliĆ« wordt bedreigd door extreme hongersnood neemt snel toe, van 10 miljoen vorig jaar tot 23 miljoen nu.

Volgens Oxfam Novib en Save the Children is er minstens 46 miljard dollar nodig om de nood te lenigen. “Elke dag sterven er minstens 10.000 kinderen van de honger. Bill Gates zou hen met slechts een fractie van zijn fortuin kunnen redden,” merkt de Belgische arts Anne Fierlafijn op.

Experimenteel product

Ze haalt vernietigend uit naar de miljardair: “Maar nee, hij laat liever gezonde kinderen vaccineren met een experimenteel product. Saving the world, my ass!”

Fierlafijn plaatste ook een afbeelding die laat zien hoe de lijntjes lopen van Bill Gates naar allerlei organisaties die nauw betrokken zijn bij de corona-aanpak. Denk daarbij aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Universiteit van Oxford, het CDC, het instituut van Fauci, de Johns Hopkins-universiteit en Gavi, the Vaccine Alliance.

Zichzelf

Deze maand werd bekend dat de Microsoft-oprichter maar liefst 20 miljard dollar schenkt aan een goed doel. Zichzelf. Daarmee kan zijn Bill & Melinda Gates Foundation zijn jaarlijkse uitgaven opvoeren naar 9 miljard dollar in 2026.

Het vermogen van Gates wordt geschat op zo’n 113,7 miljard dollar. Zijn stichting heeft als doel ‘de strijd tegen armoede, ziekte en ongelijkheid over de hele wereld’.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...