dinsdag 16 augustus 2022

OM vervolgt politieagent die Denisa vol raakte met waterkanon: ‘Ze lijken gelukkig niet met alles weg te komen’



Het Openbaar Ministerie vervolgt een agent voor mishandeling tijdens een coronademonstratie vorig jaar januari in Eindhoven. Zij spoot met een waterkanon van korte afstand een vrouw omver, die daardoor zwaargewond raakte aan haar hoofd.

Volgens het OM is het waterkanon niet bedoeld om te richten op individuen en was het gebruik ervan daarom disproportioneel. Op 24 januari 2021 betoogden mensen in het centrum van Eindhoven tegen de coronamaatregelen. De politie zette ook traangas in.

Welkom in Nederland

Na het voorval schreef de vrouw die geraakt werd, de Tsjechische Denisa, op Facebook dat ze een gebroken schedel en 15 hechtingen had. Ze lag vier uur in het ziekenhuis.

“Dit is nog niet voorbij,” zette ze erbij. In een ander bericht schreef ze: “Een gestolen politiewagen, een ontsnapt paard, auto’s die in brand worden gestoken, beveiligingscamera’s die kapot worden geslagen, welkom in Nederland.”

Dit is zeker nog niet het einde

Haar vriend Michael zei op Facebook: “Zij doet geen vlieg kwaad en is een schat van een meid. Ze had dood kunnen zijn: schedelbreuk, 15-18 hechtingen, dikke lip, blauw ook en helemaal beurs. We liepen al filmend rustig weg van de commotie en vervolgens probeerde de politie zijn waterkanon vrolijk uit op nog geen 10 meter afstand van een betonnen achtergrond.”

“Ze maakt het nu goed, maar dit is zeker nog niet het einde,” waarschuwde Michael.

De politieagent zei ‘te willen voorkomen dat de vriend van de vrouw de politie zou aanvallen met een kettingslot’.

Zo werd Denisa geraakt:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verantwoording afleggen

Veel mensen zijn blij dat de agent wordt vervolgd. “Ik kan nog steeds woest worden op de mensen die vrolijk dit filmpje deelden en dat we zo met ‘wappies’ moesten omgaan. Goed dat zij nu vervolgd wordt voor deze actie. Deze demonstranten kwamen op voor onze rechten in de donkere tijden van ‘n massapsychose,” zegt bioloog Richard Steenvoorden.

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols twittert: “De echte schuldigen zijn niet de agenten die het vieze werk opknappen, maar hun superieuren die een sfeer van rechteloosheid creëren. Zij zullen op een dag verantwoording moeten afleggen voor het ophitsen van de politie tegen de bevolking.”

“Als er filmmateriaal is en daaropvolgend sociale druk lijken dit soort agenten gelukkig niet met alles weg te komen. Filmen tijdens demonstraties en video’s verspreiden, is noodzakelijk,” schrijft FVD-Statenlid Joyce Vastenhouw.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...