maandag 8 augustus 2022

Prof. dr. Paul de Hert: 'We moeten nee durven zeggen en ons organiseren'

  


Digitale COVID-certificaten, volgapps, drones, gezichtsherkenning, QR-codes en supermarkten zonder kassa’s waar al je bewegingen in de gaten worden gehouden met camera’s. Volgens dataprotectie en privacy-expert professor Paul de Hert zijn we in Europa hard op weg naar een Chinees model. ‘Maar er is ook hoop.'

Professor Paul de Hert is als jurist helemaal thuis in met name Europese wetgeving. De afgelopen twee coronajaren volgde hij de ontwikkelingen op de voet van regels en wetten die invloed heeft op privacy en dataprotectie van mensen.

Hij constateert dat er door politici en beleidsmakers juridisch gezien de afgelopen jaren forse stappen zijn gemaakt in de richting van een Chinees model, wat door een groot deel van het publiek wordt geaccepteerd. Door een scala aan technologische ‘innovaties’ is het implementeren van een sociaal kredietsysteem in Europa niet langer denkbeeldig, zegt hij.

Bekijk deze video op blckbx.tv


08 AUGUSTUS 2022

Docu Mind Forward: Hoe ver mogen we gaan? Ontwerpers van transhumanisme aan het woord...


Video Link: https://www.blckbx.tv/tech-media/docu-mind-forward-hoe-ver-mogen-we-gaan 

Transhumanisme is geen rage meer maar een wensgedachte van vele wetenschappers, sociologen en technocraten die een samenleving voor ogen hebben waarbij computers niet alleen slimmer worden dan mensen maar ook ethische afwegingen kunnen maken.

Augmented reality

De symbiose van brein/geest en kunstmatige intelligentie zal leiden tot een nieuwe mensheid, een soort 'supermenselijkheid'. Brain-machine communicatie zal het mogelijk maken dat de cognitieve capaciteiten van mensen zullen worden verbeterd, waardoor de eerste augmented mensen zullen ontstaan. Verbonden hersenen zullen leiden tot krachtige synthetische telepathie-technologieën die het niet alleen mogelijk maken om de gedachten van anderen te lezen, maar ook om ze te manipuleren.

Valkuilen

Maar wat zijn de potentiële voordelen en valkuilen van deze nieuwe technologieën? Neuro-technologieën staan op het punt een radicale sociale verschuiving te veroorzaken die ons begrip van het innerlijke zelf en onze eigenlijke opvatting van de werkelijkheid zal veranderen. Neuro-rechten zullen voorop staan, waardoor regels nodig zijn die de privacy van onze bewuste of zelfs onbewuste gedachten garanderen. Mind Forward verkent de grenzen van deze nieuwe wereld.

Flavio Pasquino; "Ik persoonlijk gruwel bij de gedachte dat mens en computer zal versmelten maar je kunt maar beter goed geinformeerd zijn over de plannen die er zijn. De documentaire Mind Forward verkent de grenzen van deze nieuwe wereld, die hopelijk nooit werkelijkheid zal worden.

Reacties

Requin

3 dagen geleden

Eerst ouderen uitroeien en daarna pas jongeren is een bewuste strategie omdat mensen zich minder verbazen over stervende ouderen. Slim bedacht door de nazi's uit oogpunt van genocide!

Requin

3 dagen geleden

Kunstmatige intelligentie is KUNSTMATIG! Lees de publicaties van Onno Dekker!

Requin

3 dagen geleden

Wiskundig gezien stop je neppandemies door de neppandemie in de hoofden van de wef-fers te bestrijden met een ouderwets middel: de kogel!


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...